Així ha estat la celebració del 21è Dia d'Andalusia a Rubí

Durant tot el cap de setmana hi ha hagut actes de commemoració del 40 aniversari de l'autonomia andalusa

Rubí ha celebrat el Dia d'Andalusia aquest cap de setmana
Rubí ha celebrat el Dia d'Andalusia aquest cap de setmana | Marta Casas
02 de març del 2020
Actualitzat a les 18:56h


Rubí ha celebrat un any més el Dia d'Andalusia amb tot un seguit d'actes relacionats amb la cultura d'aquesta comunitat autònoma, i com sempre ha gaudit d'una gran participació.

Els actes van començar divendres amb la conferència inaugural, Emigración andaluza en Cataluña y movimiento andalucista (1976-1982), a càrrec de Javier Contreras-Becerra, qui també va participar l'endemà de l'ofrena floral al bust de Blas Infante a la plaça d'Andalusia, que va donar el tret de sortida a les activitats de dissabte. En aquest acte hi van participar les diferents associacions de cultura andalusa de Rubí, agrupades entorn a la CECAR (Coordinadora de Entidades Culturales Andaluzas de Rubí) i representants dels diversos partits polítics de la ciutat, a més de l'Ajuntament de Rubí.

Després de l'ofrena i els parlaments, i la interpretació dels himnes d'Andalusia i de Catalunya per part de la banda musical Rubí Segle XXI, els assistents van sortir en passacarrers fins al parc de Ca n'Oriol, on es va celebrar una emotiva missa rociera, cantada pel Cor de la Hermandad Rociera de Rubí.

Després de la paella popular, la tarda va ser plena d'actuacions de música i dansa tradicional andalusa, per acabar amb l'actuació del grup El Meji & Sus Primos.

Diumenge, jornada de convivència i jocs infantils, també al parc de Ca n'Oriol, van ser el colofó d'un Dia d'Andalusia que ha tornat a ser multitudinari, i és que la comunitat andalusa és una de les més nombroses de la ciutat de Rubí.