Les obres del pont del carrer Sant Joan s'estan desenvolupant amb normalitat

L'Ajuntament reconeix que les adaptabilitats de la proposta constructiva a la situació actual "podrien incrementar el termini d'execució"

El pont del carrer Sant Joan
El pont del carrer Sant Joan | Ajuntament de Rubí
02 de març del 2020
Actualitzat el 03 de març a les 9:02h
Les obres del pont del carrer Sant Joan no s'han aturat, i es continuen desenvolupant amb normalitat malgrat algunes qüestions de replanteig que s'han hagut de realitzar per "ajustar la proposta a la situació real". L'únic moment en què les obres es van aturar va ser durant les vacances de Nadal, segons ha informat la direcció de l'obra a l'Ajuntament.

El ritme ha disminuït en algun moment per les feines de col·locació de les proteccions provisionals a banda i banda del pont, per l'adaptació de la xarxa de gas afectada per l'obra, o per feines de replanteig o de gestió, cosa que feia que s'observessin menys operaris treballant in situ al pont. Unes feines que tornaran a ser necessàries quan s'enderroqui la vorera existent a l'àmbit sud.

Fonts municipals també han assenyalat a RubiTV.cat que, tenint en compte que el pont té més de 50 anys i que s'han realitzat estudis previs, les "adaptabilitats" de la proposta constructiva a la situació real - que en cap cas presentaria problemes estructurals, ni de qualitat del formigó - "potser es traduiran en un increment del termini d'execució que estarà convenientment justificat i que són habituals en aquest tipus d'actuacions".

Els treballs consisteixen a eixamplar la vorera sud fins a uns tres metres d’amplada aproximadament, amb la introducció de bancs i jardineres, així com millorar i ampliar la vorera nord. La calçada del pont farà uns sis metres d’amplada i tindrà doble carril de circulació. El pont disposarà d’un nou enllumenat, s’instal·laran noves baranes, es traslladarà la canalització de la xarxa de gas afectada per les obres i es durà a terme una reparació superficial del pont.

Es tracta d'una actuació inclosa al Pla d’inversions que té com a objectiu millorar de la mobilitat en aquesta via, especialment utilitzada per la ciutadania que viu a les urbanitzacions i vol accedir al centre de la ciutat. Les obres les executa l’empresa Composan y Servicios SA per un import de 302.717,86 euros.