La plataforma Residu Zero es concentra demà a les portes del Parlament

El ple del Parlament debatrà demà una moció que demana la moratòria de nous projectes d'incineració de residus

La Plataforma Rubí Sense Abocadors continua fent front a l'obertura de Can Balasc
La Plataforma Rubí Sense Abocadors continua fent front a l'obertura de Can Balasc | Marta Casas
Redacció
04 de març del 2020
Actualitzat a les 22:32h
La Plataforma Residu Zero, integrada per una quarantena d'entitats, entre les quals hi ha la Plataforma Rubí Sense Abocadors, ha convocat una concentració per demà a les 16h davant del Parlament.

El passat 27 de febrer, una nombrosa representació d'entitats socials i ecologistes es va reunir amb els grups parlamentaris per conèixer l'estat de la tramitació de la Proposta de resolució de moratòria a la incineració i nous abocadors, elaborada per la Plataforma Catalana Residu Zero, i presentada per la CUP i En Comú Podem, amb el suport d'ERC, i amb esmenes per part del grup parlamentari de Junts per Catalunya.

Les plataformes de diverses parts del territori, entre la qual hi ha la Plataforma Rubí Sense Abocadors, van assistir a aquesta reunió i anuncien que estaran "molt pendents" del que es resolgui en aquest ple i del sentit del vot dels diversos grups parlamentaris. Al mateix temps, continuaran les mobilitzacions a les diverses ciutats afectades.

El debat de la moció està previst per demà a la tarda, pels volts de les 16.30h, i és per això que totes les entitats integrants de la Plataforma Residu Zero han convocat una concentració per demà a les 16h a les portes del Parlament.

Segons expliquen "el poble veu com s'incrementen els projectes i autoritzacions de noves instal·lacions per cremar i abocar residus en comptes d'aprofitar-los com a nous materials", i ha motivat "l'aparició de noves plataformes arreu del territori que denuncien aquest engany".