La Finca Font del Ferro assumeix tasques de manteniment de zones verdes a les urbanitzacions

L'AUP, que va proposar el 2018 que s'incrementessin els serveis a la Finca, creu que "és una notícia positiva que ha de permetre una ampliació progressiva de la plantilla del CET

La Font del Ferro assumeix tasques de manteniment a les urbanitzacions
La Font del Ferro assumeix tasques de manteniment a les urbanitzacions | Ajuntament de Rubí
Redacció
06 de març del 2020
El Centre Especial de Treball (CET) Forestal i de Zones Verdes de la Font del Ferro ha assumit recentment el manteniment dels espais verds de diverses urbanitzacions de la ciutat, sumant-se, així, a les funcions que ja realitzava a diverses zones enjardinades del nucli urbà i els polígons d'activitat econòmica (PAE).

El mes de desembre, la brigada destinada a les urbanitzacions va començar a treballar en el manteniment d'espais verds, voreres, marges i parcel·les d'Els Avets, La Perla, Ximelis, Can Serrafossà i Can Vallhonrat. Les feines principals són de neteja, desbrossament i esporga, tot i que en alguns casos puntuals els treballadors de la Font del Ferro també arriben a fer propostes d'enjardinament.

Els recursos de l'equip se centraran en les urbanitzacions per tal d'avançar-se a l'època d'alt risc d'incendi - del 15 de juny al 15 de setembre -, quan està prohibit treballar amb maquinària a les zones forestals.

El CET Forestal i de Zones Verdes compta amb quatre equips que treballen a urbanitzacions, polígons i nucli urbà

El CET Forestal i de Zones Verdes, creat l'any 2016, compta amb quatre equips que realitzen tasques de neteja i manteniment de diversos parcs i places enjardinades del municipi, les jardineres de la via pública i els sacs de Babilònia del balcó de l'Ajuntament. A més, també accepta encàrrecs privats, i actualment assumeix el manteniment dels jardins d'una comunitat de veïns, de la Llar Ca n'Alzamora i el Centre Residencial d'Activitat Educativa (CRAE), entre d'altres.

Des de l'octubre de 2018, l'empresa està reconeguda com a mitjà propi personificat de l'Ajuntament de Rubí, cosa que implica que la societat pot vendre productes i prestar serveis al Consistori sense les limitacions contractuals que tenen els proveïdors privats amb l'Administració.

El ple va aprovar una moció de l'AUP perquè s'incrementessin els serveis a la Finca Font del Ferro el desembre de 2018

Dos mesos després de la conversió en mitjà propi personificat de l'Ajuntament, l'Alternativa d'Unitat Popular - un dels grups municipals que va fer més propostes en relació a l'ens en el mandat anterior - va presentar una moció amb una bateria de propostes per incrementar els serveis a la Finca Font del Ferro, en relació al manteniment de les zones verdes, amb l'horitzó que fos la societat qui, a la llarga, assumís el manteniment de les zones verdes de manera íntegra a Rubí.

L'Alternativa a explicat a RubiTV.cat que "és una notícia positiva que permet, a més, obrir la porta a una progressiva ampliació de la plantilla de persones que treballen al CET",  i que "aquesta proposta hauria de ser només el començament d'una normalitat d'una empresa municipal amb un potencial encara molt més gran".