Obertes les inscripcions per al 42è Cros Escolar de Rubí

El mateix dia se celebrarà la primera edició de la Cursa de la Dona

42a edició del Cros Escolar i 1a de la Cursa de la Dona, el proper 15 de març
42a edició del Cros Escolar i 1a de la Cursa de la Dona, el proper 15 de març | Localpres
Redacció
04 de març del 2020
El diumenge 15 de març es disputarà la 42a edició del Cros Escolar de Rubí al bosc de Ca n'Oriol, una de les activitats més participatives de l'any, organitzada per l'Ajuntament de Rubí i la Unió Atlètica de Rubí.

La prova incorpora enguany dues novetats: tots els participants rebran una medalla amb el disseny vinculat a la nova imatge corporativa de Rubí Esport. L'altra novetat important és que el mateix dia se celebrarà, al mateix espai, la primera edició de la Cursa de la Dona, una activitat emmarcada en la programació del Dia Internacional de les Dones.

El president de la UAR, Fernando Velázquez, ha explicat que "sempre intentem que el Cros Escolar sigui una activitat molt participativa, que vinguin el màxim de gent i de nens, tant a la categoria Open com a la resta. I aquest any també fomentarem que vinguin el màxim de dones - i homes - a córrer aquesta primera Cursa de la Dona, que pretenem que vagi més enllà i sigui el primer Cros de la Dona".

Com en anteriors edicions, l'esdeveniment s'aprofitarà per fer un recapte solidari d'aliments a càrrec de la Taula d'Inclusió Social de Rubí.

El Cros Escolar: 14 curses per a les diverses categories

La competició del Cros Escolar de Rubí, les inscripcions per a la qual estan obertes fins el proper dia 12 de març, es dividirà en 14 curses corresponents a les diverses categories d'edat, començant per la Open Mixt, per a esportistes de totes les edats fora de les categories escolars (9.15h) i les corresponents a cada curs escolar, que s'aniran iniciant successivament fins arribar a la darrera, la de les noies nascudes els anys 2010-2011, prevista cap a les 13.15h.

L'organització lliurarà un trofeu acreditatiu als tres primers classificats de la cursa general i als tres primers de la classificació local de cadascuna de les curses escolars, així com al primer equip classificat de cada categoria de les curses escolars (els quatre primers atletes de cada centre educatiu). Els atletes que hagin quedat entre el quart i desè lloc rebran una cantimplora metàl·lica.

Una primera edició de la Cursa de la Dona molt solidària
 

La Cursa de la Dona s'iniciarà a les 11.10h, i les inscripcions es poden realitzar a través d'aquest enllaç. Aquesta cursa està pensada especialment per a les familiars dels participants al Cros, però s'hi pot apuntar qualsevol dona. "Ens encantaria que aquesta primera Cursa de la Dona fos tot un èxit de participació, i que Ca n'Oriol s'omplís de dones, i també d'homes, perquè donar visibilitat a l'esport femení i treballar per la promoció de la igualtat de drets és cosa de tots i totes", va explicar l'alcaldessa, Ana Maria Martínez.

Les primeres classificades rebran també un trofeu i una medalla, i les primeres 400 també tindran com a obsequi una samarreta de regal amb el lema Campiones.

Les persones que s’inscriguin a la Cursa de la Dona ho faran a canvi d’un donatiu, que pot ser d’entre 0 i 12 euros, que es lliuraran íntegrament a l'entitat Oncolliga Rubí, dedicada a l'atenció psicosocial a persones que pateixen càncer i els seus familiars.