La dona de 81 anys i amb mobilitat reduïda acusada per «danys i coaccions» s'acull al dret de no declarar

La Magda assegura que la seva acusació és "no té cap justificació"

La Magda, de 81 anys i amb mobilitat reduïda, després de declarar a Rubí
La Magda, de 81 anys i amb mobilitat reduïda, després de declarar a Rubí | Marta Casas
05 de març del 2020
Actualitzat a la 13:40h
La Magda, una dona de 81 anys i amb una discapacitat declarada del 33%, ha hagut d'assistir aquest matí als jutjats de Rubí a declarar per l'acció de despintar una bandera gegant que un grup d'ultradreta, anomenat Equipo Mazinger, havia pintat a la muntanya de Martorell. Segons va explicar un membre del CDR Rubí, la dona va ser identificada pels Mossos d'Esquadra, i està investigada per "danys i coaccions".

Aquest matí, la Magda ha assistit als jutjats, mentre prop d'una vintena de persones l'esperaven fora per donar-li suport. En tractar-se d'una vista, no han deixat que entrés ningú a acompanyar-la, tret de la seva advocada. En sortir, ha estat rebuda enmig d'aplaudiments de les persones concentrades, entre les quals hi havia el seu fill.

Segons ha explicat l'acusada a RubiTV.cat, s'ha acollit al seu dret de no declarar, i ha assegurat que "estava molt tranquil·la, jo he dormit molt bé tota la nit. L'únic que em molesta és que m'hagin fet matinar per venir aquí, perquè ja estic en una edat que tinc dret a llevar-me a les 9 o les 10 del matí". I és que la Magda és veïna de Santa Coloma, i ha hagut de declarar a Rubí per una acció que es va dur a terme a Castellbisbal. A més de la Magda, estaven citades a declarar quatre persones més.

Ara, la dona només espera que arxivin el cas, perquè "no hi ha res", i que la seva acusació no té "cap justificació". "M'acusen de pujar una muntanya...", ha insistit, tot assenyalant el seu caminador, que ha explicat que també es va endur per assistir a l'acte de Perpinyà el dissabte passat.