La CUP del Vallès titlla el pla de mobilitat d'«inversemblant» i avança que presentarà al·legacions

Consideren que el Quart Cinturó és una "infraestructura que no hauria d'estar contemplada en el segle XXI, en un context d'emergència climàtica com és l'actual"

Redacció
05 de març del 2020
La B-40, amb l'antiga placa a 80 km/h
La B-40, amb l'antiga placa a 80 km/h | GSV
Setmanes després de la seva presentació pública, les candidatures municipalistes al voltant de la CUP i les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) consideren que el Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV) "no donarà resposta a les necessitats de la comarca i accentuarà els problemes ambientals en una situació d'emergència climàtica".

En un comunicat, les CAV consideren que "cal que el Pla suposi un compromís efectiu amb el transport públic, no depenent d'unes inversions de l'Estat que mai han arribat". I també que "sigui realista i que aposti per una millor gestió de la mobilitat amb les infraestructures ja existents i més serveis de transport públic". 

En aquest sentit, expressen que el Quart Cinturó entre Terrassa i Sabadell "segueix endavant amb l'impuls de la Generalitat". "El Quart Cinturó se segueix presentant com a insígnia del paradigma del vehicle privat. El PEMV és l'excusa, la cortina de fum, que permet a la Generalitat intentar legitimar una infraestructura que no hauria d'estar contemplada en el segle XXI, en un context d'emergència climàtica com és l'actual". 

Els cupaires també critíquen els resultats que es pretenen aconseguir amb la setentena d'actuacions i la inversió de 2.500 milions d'euros. "No hi ha actuacions suficients que facin suposar el balanç ambiental positiu que s'anuncia. Mentre es declara l'Emergència Climàtica des de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal i els municipis, se segueixen alhora afavorint encara millores en la xarxa viària que fan encara més difícil complir amb els objectius de reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle i d'emissions de gasos contaminants". 

És per axiò que durant el mes de març les diferents candidatures del Vallès treballaran per presentar diverses al·legacions al projecte, que es troba en exposició pública fins el pròxim 6 d'abril.