VÍDEO Indignació al Parlament per una expressió de Ciutadans: «O tots moros o tots cristians»

La diputada taronja Sonia Sierra s'ha defensat de les crítiques assenyalant que "si no entenen el context de la frase els racistes són vostès"

NacióDigital
05 de març del 2020

Embolic aquest dijous al Parlament. La diputada de Ciutadans Sonia Sierra, que ha usat l'expressió "o tots moros o tots cristians" en el marc d'un dels debats produïts a la cambra catalana. Les declaracions de Sierra han provocat la immediata reacció de nombrosos diputats de diversos grups, com Junts per Catalunya, els comuns o Esquerra Republicana de Catalunya.

Sierra s'ha defensat dient que "si no entenien el context d'una expressió del refranyer espanyol, els racistes eren ells". Això ha aixecat més indignació i riures a les banquetes del Parlament i en aquell moment, per a poder estar durant la votació, ha entrat la diputada d'ERC Najat Driouech, originària del Marroc, que ha acabat demanant la paraula "per al·lusions".

El president del Parlament, Roger Torrent, no ha concedit la paraula a Driouech, afirmant que "tots els ciutadans de Catalunya" es podien sentir "interpel·lats" per la paraules de Sierra, i no només ella. Les paraules de Sierra han provocat perplexitat en altres dirigents polítics. Incloent-hi el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, que ha estat breu a Twitter: