Comunicat de les periodistes rubinenques

En resposta al comunicat de premsa emès pel Comitè de Vaga del 8M de Rubí

La premsa local no cobrirà els actes organitzats pel Comitè de Vaga de Rubí
La premsa local no cobrirà els actes organitzats pel Comitè de Vaga de Rubí | Ràdio Rubí
Redacció
06 de març del 2020
Actualitzat a les 15:27h
En resposta al comunicat de premsa emès per l’Assemblea Feminista de Rubí:

Les periodistes rubinenques volem manifestar que donar per fet que els mitjans de comunicació som partidistes i tendenciosos és atemptar contra la nostra ètica i professionalitat.

Tenint en compte que els mitjans locals tenim recursos humans i tècnics limitats, donem cobertura a tota la informació que generen els col.lectius rubinencs gràcies a la nostra dedicació i responsabilitat.

Aprofitem la situació per visibilitzar les enormes dificultats que ens trobem per cobrir algunes informacions de determinats col.lectius que ens prejutgen, ens exigeixen com hem de fer la nostra feina i posen traves a accedir a actes, fer entrevistes o declaracions.

El col.lectiu de periodistes a Rubí és especialment sensible a les  reivindicacions feministes ja que les dones representem el 83% de la professió.

Per tot plegat, aquest any i per primera vegada, els mitjans de comunicació locals no cobrirem els actes del Comitè feminista del 8 de març en senyal de protesta i per reivindicar la feina que fem amb pluralitat, rigor i independència.

Marta Cabrera, Cristina Carrasco, Núria Hueso, Marta Casas, Lara López, Malena Manobens, Lidia Martín, Lídia Juste, Belén Tierno, Patri Díaz, Pamela Martínez, David Garcia, Toni Bravo i Francisco Lara.

Comunicat de premsa del comitè de vaga del 8M a Rubí

"Sabem que els mitjans de comunicació són partidistes i tendenciosos, que utilitzen un llenguatge sexista que ajuda a mantenir els estereotips heteropatriarcals i les heteronormes. Sabem que els mitjans busquen el moment, les paraules i les imatges que puguin captar més audiència. Sabem que les notícies tenen importància en funció de l’època i que després se n’obliden. El Moviment Feminista no lluita només pel 8 de març, es manté actiu tot l’any i poques vegades són recollides les seves accions i reivindicacions fora d’aquestaèpoca.

Per tot el que s’ha exposat considerem necessari, el comunicat que facilitem a continuació:

Les dones del Comitè Feminista del 8 de març de Rubí comuniquem que a la ciutat se celebraran dues manifestacions, una NO MIXTA, el 7 de març, convocada a les 20 hores a la plaça de l’estació i una altra MIXTA, el 8 de març, convocada a 18 hores a la plaça del mercat municipal.

Exigim a la premsa que a la NO MIXTAs’enviïn només REPORTERES. Exigim que a totes dues manifestacions es compleixin les següents normes per tal de garantir la seguretat i respecte de totxs:
- No entrevistaran a cap persona que participi de la manifestació.
- No captaran imatges de prop, ni de cara, ni aïllada d’esquenes, només plànols generals a on sigui impossible el reconeixement de ningú.

Des del comitè es proporcionaran els dos manifestos unitaris per publicar així
com, aquelles imatges fetes i decidides per l’Organització.

COMITÈ FEMINISTA DEL 8 DE MARÇ"