Rubí suspèn totes les activitats amb concentració de persones entre el 12 i el 27 de març

Diverses entitats de Rubí suspenen també la programació d'activitats dels dies més propers

L'Ajuntament de Rubí suspèn totes les activitats municipals entre el 12 i el 27 de març
L'Ajuntament de Rubí suspèn totes les activitats municipals entre el 12 i el 27 de març | Ajuntament de Rubí
Redacció
11 de març del 2020
Actualitzat el 16 de març a les 10:36h
Aquesta tarda, l'Ajuntament de Rubí ha emès un comunicat anunciant totes les activitats que han quedat suspeses arrel de l'alerta declarada pel coronavirus arreu de Catalunya, en aplicació d'un protocol preventiu d'actuació davant l'eventual aparició de casos de coronavirus.

El consistori s'ha reunit aquest migdia en una comissió liderada per l'alcaldessa, Ana Maria Martínez, i formada pels responsables polítics i tècnics de la corporació que s'encarrega d'avaluar periòdicament la situació a nivell municipal i prendre les mesures necessàries per protegir la població. A Rubí, a hores d’ara no hi ha constància de cap cas confirmat de contagi.

L'Ajuntament, doncs, ha decidit suspendre temporalment totes les activitats i esdeveniments municipals amb concentració de persones entre el 12 i el 27 de març. Així, doncs, queden suspeses les activitats previstes per aquest cap de setmana, tant el Cros Escolar, la Cursa de la Dona i la inauguració de les pistes de petanca de Cova Solera; així com les representacions al teatre municipal La Sala i el Ball de Dones, previst en la programació del Dia Internacional de la Dona.

Respecte a les representacions del teatre, i per a les quals RubiTV.cat mantenia sorteigs oberts, es tornaran a sortejar de seguida que es conegui la nova data de la representació.

Seguint indicacions del departament d’Educació, se suspenen totes les activitats físiques no curriculars que impliquin professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament. Les sortides lectives que impliquin un sol centre es poden mantenir. Aquesta mesura de suspensió té efectes sobre fires, trobades, cantades, i certàmens i, per tant, afectarà la cantata escolar prevista a Rubí per al 27 de març.

Les activitats municipals que han quedat ajornades es poden consultar a l'agenda de la web municipal. Les activitats més enllà del 27 de març, com per exemple el festival Los 40 Primavera Pop (previst per al dia 4 d'abril), no estan cancel·lades.

L'ajornament de totes les activitats municipals no afectarà, però, al ple del mes de març, que se celebrarà segons el previst però sense permetre l'accés al públic a la Sala de Plens.

Les entitats de Rubí segueixen les recomanacions i suspenen la seva programació

Aquest migdia, El Racó del Llibre ha anunciat que suspenia la presentació del llibre Trencar el silenci, previst per aquesta mateixa tarda.

La Matanza Do Porco, de la Irmandade Galega de Rubí, prevista per diumenge 22 de març, també se suspendrà, tal com ha confirmat la presidenta de l'entitat, Sílvia Castañeda.

La Casa de Andalucía també ha informat de la cancel·lació de dues activitats previstes per aquest dissabte (concert d'Almakané) i diumenge (vermut de copla), ja que les autoritats aconsellen no superar un terç de l'aforament màxim permès en actes públics de menys de 1.000 persones per evitar la possible propagació del coronavirus. L'Associació Jazz Rubí, que havia programat un concert de Marco Boi Trio per aquest dissabte a l'Ateneu, també ha anunciat avui la seva cancel·lació.

L'acte de presentació del Consell Local per la República de Rubí també ha quedat suspès, i només es posarà una paradeta informativa a la porta del Casal Popular.

La trobada d'entitats locals que treballen en l'àmbit de les migracions d'aquest dissabte, organitzada per Rubí Acull, ha quedat ajornada fins el proper 16 de maig.

L'Espai Sòcio-Cultural L'Aurora cancel·larà els concerts que tenia previstos fins el proper 27 de març, inclòs el concert de celebració dels dos anys de lluita del Moviment per unes pensions dignes de Rubí i també l'Aula d'Extensió Universitària, que a més ha suspès una visita cultural que tenia prevista per al mes de juny a la Provença francesa.

Un altre equipament que tancarà les seves portes fins el proper 30 de març, tal com ha decidit la Junta Directiva, serà el Centre Rubinenc d'Alternatives Culturals, que suspendrà tota la seva activitat tallerística i cultural per contribuir a frenar l'expansió del coronavirus. "Aprofitem per parar i pensar, fer comunitat i cuidar els uns dels altres", ha dit l'entitat.

La Federació Catalana de Futbol també ha decidit suspendre, avui al migdia, tots els partits de futbol i futbol sala amateur, afectant així els equips rubinencs d'aquestes dues disciplines. També en l'àmbit esportiu, l'organització de la BFAST Duatló ha comunicat aquesta tarda que l'edició d'enguany que s'havia de celebrar el proper diumenge, 22 de març, ha quedat suspesa.