La campanya de donació de sang dels Bombers es manté a Rubí

L'activitat se celebrarà el dimecres 18 de març sense la presència de membres del cos

Una noia donant sang en una campanya de la Creu Roja.
Una noia donant sang en una campanya de la Creu Roja. | Albert Segura
LaTorre
12 de març del 2020
Actualitzat el 16 de març a les 14:34h
L'Ajuntament de Rubí va decretar ahir dimecres que suspenia totes les activitats que impliquessin concentració de persones entre avui, 12 de març i el divendres, 27 de març. Aquest dijous, però, s'ha conegut que la campanya Els Bombers t'acompanyen a donar sang, programada pel dimecres 18 de març, es manté.

L'activitat podrà dur-se a terme sota mesures excepcionals, a la plaça de l'Antiga Estació entre les 16.30h i les 20h, però no comptarà amb la presència de membres del cos de Bombers, ja que es troben requerits atesa la situació d'alerta.
 

Imatge promocional de la campanya Foto: Banc de Sang i Teixits


Tal com indiquen des del Banc de Sang i Teixits, les reserves de sang baixen considerablement durant la Setmana Santa a causa "del canvi d'hàbits i les vacances". Amb aquesta campanya, asseguren que es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l'abril per mantenir les reserves. La mateixa institució recorda que les plaquetes de la sang caduquen al cap de cinc dies, i els glòbuls vermells als 42. Per això, asseguren que és important aconseguir "unes 1.000 donacions cada dia".