Els equipaments municipals de Rubí romandran tancats durant dues setmanes

L'Ajuntament treballa perquè la plantilla municipal pugui fer teletreball i establir un sistema de cita prèvia per evitar aglomeracions als edificis de serveis a les persones

L'alcaldessa explica les mesures que ha pres l'Ajuntament front al coronavirus
L'alcaldessa explica les mesures que ha pres l'Ajuntament front al coronavirus | Marta Casas
12 de març del 2020
Actualitzat el 13 de març a les 17:09h
L'alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, ha explicat avui en una roda de premsa les noves mesures que ha decidit prendre el consistori per contribuir a la "minimització del risc" de contagi de coronavirus, i que afecten tant l'Ajuntament i els seus treballadors i treballadores, i en relació a la població de Rubí. Martínez ha assegurat que "és necessari prendre mesures excepcionals per tal de prevenir el contagi del COVID19, i s'han anat prenent i incrementant-se a mida que han anat passant els dies".

A banda de la suspensió d'activitats decretada ahir per l'Ajuntament, i la recomanació a les entitats que també ho facin, la màxima edil ha explicat que s'han anat dissenyant noves mesures, que en aquest cas comportaran el tancament de tots els equipaments municipals durant els propers quinze dies, és a dir: la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler, l'Ateneu, la Torre Bassas, el Rubí Forma i el Museu Municipal, així com els espais expositius de l'Aula Cultural i l'Antiga Estació.

Per ordre de la Generalitat de Catalunya, les escoles, instituts i universitats romandran tancades durant dues setmanes, cosa que comportarà la suspensió de les jornades de portes obertes que s'estaven celebrant aquest mes, i també l'activitat Patis oberts que es fa els dissabtes a l'escola Pau Casals.

Respecte a les Oficines d'Atenció al Ciutadà i serveis on s'atengui el públic, com els de l'edifici del carrer Prim, l'alcaldessa ha explicat que s'està treballant per implementar un sistema de cita prèvia per aquells tràmits que siguin més urgents i que requereixin una atenció presencial, i que tot el que es pugui resoldre de manera telemàtica o per telèfon, es farà així.

Altres equipaments que es veuran afectats seran els esportius, inclosa la piscina de Can Rosés, i se suspendran tant el mercadal dels dissabtes al carrer d'Antoni Sedó com els que s'instal·len els dijous a la plaça del Mercat. El Mercat municipal, però, romandrà obert en el seu horari habitual. Alhora, s'ha fet arribar a les entitats de culte les recomanacions de l'Ajuntament i la Generalitat en relació a la celebració d'actes amb concentració de persones.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha confirmat, també, l'ajornament del festival Los 40 Primavera Pop que s'havia de celebrar el proper 4 d'abril.

"Estic tranquil·la perquè com a Ajuntament estem fent tot el que podem fer"

En la seva compareixença, l'alcaldessa de Rubí ha reconegut que està "amoïnada" per la situació, malgrat que encara no hi hagi cap cas de coronavirus a Rubí, però alhora "estic tranquil·la, perquè des de l'Ajuntament estem fent tot el que podem fer per contribuir a la minimització dels riscos per a totes les persones que viuen i treballen a Rubí".

En relació a la plantilla municipal i també a la ciutadania, l'Ajuntament ha compartit les recomanacions generals que s'han fet des de les administracions per contribuir a la prevenció del contagi del COVID-19, i també s'ha intensificat la neteja en equipaments municipals i s'evita que els treballadors hagin de fitxar manualment o passar el dit per l'obertura de portes. A més, a tots els llocs on sigui possible, es facilitarà el teletreball per a la plantilla municipal.

Els plens previstos per als propers dies es faran a porta tancada

Respecte a la celebració dels dos plens previstos per als propers dies - un d'extraordinari el dia 16, i l'ordinari el dia 26, que és on es farà el desistiment del POUM, l'alcaldessa ha explicat que, ara per ara, s'ha decidit fer-los a porta tancada. Es tracta de plens que s'han de celebrar, i si no es troba una manera de fer-los de manera telemàtica o alguna altra solució, es faran sense assistència de públic.