Els serveis amb atenció a la ciutadania només funcionaran amb cita prèvia

L'Ajuntament prohibeix l'accés als parcs infantils i anul·la el servei de deixalleria mòbil

Les oficines d'atenció ciutadana només atendran amb cita prèvia
Les oficines d'atenció ciutadana només atendran amb cita prèvia | RubiTV.cat
Redacció
13 de març del 2020
Actualitzat el 16 de març a les 9:41h
L'Ajuntament de Rubí ha decidit impulsar noves mesures preventives per evitar el contagi de coronavirus al municipi, després de les anunciades ahir en roda de premsa i que s'estaven treballant. A partir de dilluns, l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) del centre, situada davant de l'Ajuntament, només atendrà de manera presencial aquells casos més urgents, i amb cita prèvia. Per a la resta de tràmits, es prioritzarà l'atenció telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament, i s'evitarà que persones grans i altres col·lectius vulnerables es personin a l'equipament. L'OAC de Les Torres quedarà tancada mentre siguin vigents les mesures de prevenció.

Aquesta decisió arriba després que les treballadores de l'OAC s'hagin negat a treballar fins que no s'implementessin les mesures de seguretat anunciades, com ara la cita prèvia i l'atenció telemàtica prioritària. Segons han explicat fonts sindicals, a partir d'ara treballaran "a porta tancada", és a dir, que no podrà entrar ningú a l'Oficina que no tingui una cita prèvia, que s'ha de tramitar trucant al 93 588 77 00.

Altres equipaments o serveis que només atendran amb cita concertada seran l'edifici central de l'Ajuntament, que roman tancat des d'avui al matí, l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME), la Finestreta Única Empresarial de Rubí (FUER), el Servei de Llicències i la primera acollida de Serveis Socials, entre d'altres. L'Oficina Municipal d'Informació de Consum (OMIC) donarà servei de forma telefònica i telemàtica. Des de la Diputació de Barcelona també s’ha decidit mantenir inoperativa l’oficina de l’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) situada al carrer Pau Claris.

Al cementiri municipal no s'hi farà gestió administrativa, però sí que continuaran operatives les vetlles i cerimònies.

Restringit l’accés als parcs infantils
 


En paral·lel a les accions de l'àmbit organitzatiu, el Consistori ha ordenat també la prohibició d'accés als parcs infantils, tant per part d'infants com d'adults. Així, des d'aquest divendres les zones de joc mostraran un cartell comunicant la restricció, i l'equip d'agents pel civisme també realitzaran tasques de sensibilització a l'entrada dels parcs.

La deixalleria mòbil no prestarà el servei durant els propers dies, ni tampoc la deixalleria

El servei de deixalleria mòbil també quedarà afectat per la crisi del coronavirus i es deixarà de prestar durant els propers dies. La deixalleria de Cova Solera, per decret d'alcaldia signat el diumenge, 15 de març, tampoc prestarà el seu servei.