Rubí es prepara per l'aplicació de l'estat d'alarma

L'alcaldessa, Ana Maria Martínez: "És el moment de la responsabilitat"

Vianants amb mascareta a Barcelona
Vianants amb mascareta a Barcelona | Adrià Costa
RubiTV.cat
15 de març del 2020
Actualitzat a les 17:16h

Després que el govern espanyol hagi decretat l'estat d'alarma a tot el territori estatal aquest dissabte, l'Ajuntament de Rubí ha anunciat una sèrie de mesures a nivell municipal, per contribuir a la frenada de l'expansió del coronavirus.

Així, els tècnics municipals estan treballant tot el cap de setmana per minimitzar l'impacte del virus i alhora garantir l'atenció a la ciutadania. En aquesta línia, l'alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, anima tota la ciutadania a "quedar-se a casa, perquè és el moment de la responsabilitat i d'evitar contagis", i de "lluitat tots juntsi totes juntes contra el coronavirus". L'Ajuntament de Rubí aplica des de dimecres, 11 de març, un protocol preventiu de contenció dels contagis.

En els dies posteriors, les mesures impulsades per la corporació local, en sintonia amb les recomanacions d'altres administracions, es van anar reforçant, i es van anar establint noves restriccions que afecten el funcionament de diversos serveis municipals, com la prestació d'alguns serveis només amb cita prèvia. També s'ha restringit l'accés a parcs i als parcs infantils de la ciutat.

Tot i això, l'Ajuntament ha informat a través del seu Twitter que la Policia Local ha hagut de desmantellar diverses festes al parc de Ca n'Oriol aquest matí.



El Consistori també està adoptant mesures per assegurar que es compleixen les directrius establertes per les diverses administracions: aquest dissabte, la Policia Local ha reforçat el tancament de més d'una trentena de negocis de restauració que continuaven oberts, malgrat la prohibició del govern català decretada el divendres al vespre. També ha actuat a diversos establiments comercials perquè la gent esperés el seu torn fora i no s'acumulés dins del local.

 

El comitè municipal de seguiment de l'episodi del coronavirus ha decidit aquest dissabte l'alliberament temporal de la zona blava i la zona taronja amb l'objectiu de reduir la mobilitat de la ciutadania. Aquestes àrees d'estacionament deixaran de funcionar a partir del dilluns 16 de març i fins al dissabte 28 de març.

Quant al transport públic urbà, operarà amb les mateixes freqüències per possibilitar la mobilitat bàsica però amb un terç de l'ocupació màxima.