Una empresa de Rubí produirà mascaretes gratis per a sanitaris que ho necessitin

El director de l'empresa, Javier Garrido, ho ha explicat aquest matí al Via Lliure de RAC1

Vianants amb mascareta a Barcelona
Vianants amb mascareta a Barcelona | Adrià Costa
RubiTV.cat
15 de març del 2020
Actualitzat el 16 de març a les 11:54h
El programa Via Lliure, de RAC1, ha parlat aquest matí el director de l'empresa de Rubí Robin Hat, Javier Garrido, que ha explicat una bonica iniciativa que durà a terme la companyia per contribuir a l'expansió del coronavirus, ajudant el personal sanitari que ho necessiti.

Garrido ha explicat que, arrel d'un vídeo de l'Hospital Sant Joan de Déu, en què alguns pediatres demanaven més abastament de mascaretes perquè s'estaven quedant sense, la direcció de l'empresa va decidir aturar part de la producció de gorres de quiròfan de cotó, la seva principal activitat, per destinar els teixits i els tallers a produir mascaretes per a tots aquells membres del personal sanitari que ho necessitin, i sense cap cost per a ells, ni en la producció ni en l'enviament.

"Entenem que si ens ho demanen és perquè realment ho necessiten, no per cap caprici", ha dit Garrido, que s'ha posat a disposició de tots els Hospitals per començar a augmentar la producció de mascaretes en els propers dies. Ara per ara, en tenen algunes de fetes però no serien prou, ja que ja han rebut peticions d'alguns hospitals.

L'empresa Robin Hat, dedicada al disseny i fabricació de productes tèxtils per al sector mèdic i especialitzada en la producció de barrets antibacterians, resistents i personalitzables per a quiròfans, es va crear l’any 2015.

Va iniciar la seva activitat a nivell local i actualment exporta a un total de 12 països de tot el món i compta amb una delegació a Xile mitjançant un acord amb un distribuïdor oficial. L’empresa, que compta amb un equip professional de tres persones, desenvolupa el seu propi disseny. La seva activitat exportadora representa en l’actualitat el 7% del volum total de la seva facturació, part de la qual es destina a ONG’s locals i campanyes d’acció solidària.