Els Agents Rurals clausuren 131 zones d'esbarjo als espais d'interès natural

Durant aquest diumenge s'han tancat accessos i aparcaments a les zones

Agents Rurals clausurant l'accés a l'ermita i el castell de Farners
Agents Rurals clausurant l'accés a l'ermita i el castell de Farners | Agents Rurals
Redacció
16 de març del 2020
En el marc de les actuacions per fer complir les resolucions dictades per la Generalitat de Catalunya i les mesures contemplades pel decret que declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, el Cos d'Agents Rurals ha realitzat el tancament de totes les zones d'aparcament dels espais naturals protegits així com dels parcs nacionals. De la mateixa manera s'ha procedit al tancament de determinats senders i itineraris amb alta afluència de persones.

El Cos d'Agents Rurals també ha comunicat la suspensió de totes les activitats amb risc d'incendi fins que no s'aixequi l'estat d'alarma. Diverses patrulles del cos han procedit aquest matí a clausurar i desallotjar a la ciutadania de diverses zones d'esbarjo i barbacoes, actuació que ha coincidit amb l'inici -avui 15 de març- del període de prohibició de fer foc en zones forestals sense autorització administrativa.

L'activació de l'estat d'alarma comporta la limitació de moviments per part de la ciutadania, que ha d'atendre el requeriment de les autoritats i quedar-se al seu domicili. Per això, els Agents Rurals estan fent tasques d'identificació de vehicles i de ciutadans que incomplint les indicacions, s'han desplaçat a diversos indrets d'interès natural per practicar esport o altres activitats.

Cal recordar que també estan prohibides les activitat cinegètiques de caça o pesca continental i que s'ha prohibit la celebració de qualsevol concurs relacionat amb aquestes activitats.