El Bisbat de Terrassa farà una missa al dia per Youtube i convida a repicar les campanes a les 12 h

La parròquia de Sant Pere de Rubí ajorna les misses funerals del 18 i el 25 de març

Redacció
17 de març del 2020
Actualitzat a les 11:29h
El Bisbat de Terrassa, al qual pertanyen les quatre esglésies catòliques de Rubí, va emetre el dissabte un comunicat disposant que, a tot el territori de la diòcesi de Terrassa no es convoquessin celebracions i litúrgies, ni l'eucaristia ni altres sagraments, durant aquest temps, i que les celebracions de funerals i exèquies seguissin la normativa de cada tanatori per tal d'assegurar la pregària pel difunt, ja que no es podrien celebrar als temples. A Rubí, concretament, continuen operatives les vetlles i cerimònies.

Per això el Bisbat va començar ahir a retransmetre la Missa a les 12h, a través del seu canal de Youtube i des de la Capella de la Cúria diocesana.  A la mateixa hora, a més, la Conferència Episcopal Espanyola ha convidat totes les diòcesis a repicar les campanes i resar la pregària de l'Àngelus "tot pregant davant la situació que estem vivint especialment per les persones que pateixen aquesta epidèmia i també en agraïment per la solidaritat i entrega generosa de tantes persones, professionals i voluntaris".

El Bisbe, Josep Àngel Saiz, demana als preveres i diaques que estiguin disponibles per atendre el poble, i que celebrin la Missa privadament aplicant-la especialment al poble "sempre que litúrgicament sigui possible".

La parròquia de Sant Pere de Rubí ha emès aquest matí un comunicat per anunciar les noves dates de les Misses funerals que s'havien de celebrar els propers dies: la del 18 de març passa al 20 de maig, i la del 25 de març, al 27 de maig; totes dues a les 20h.

L'Església Protestant i la mesquita, tancades

Tal com van comunicar el passat 13 de març, l'Església Protestant de Rubí ha suspès totes les seves activitats durant les properes dues setmanes, mentre que la mesquita, que va suspendre de manera temporal el rés comunitari del divendres, va dedicir finalment tancar del tot les seves portes, tal com ha pogut saber RubiTV.cat.