Rubí distribuirà 1.782 targetes moneder per a infants amb beca menjador entre el 23 i el 25 de març

L'Ajuntament les distribuirà personalment a cada domicili per evitar que les famílies hagin de sortir al carrer

El govern garantirà els àpats dels nens que tinguin beca menjador
El govern garantirà els àpats dels nens que tinguin beca menjador | CCVOC
Redacció
19 de març del 2020
Actualitzat a les 18:44h

El Consell Comarcal del Vallès Occidental, ens que gestiona els ajuts de menjador a la comarca, amb els Departaments d'Educació i de Treball, Afers Socials i Famílies, i els ajuntaments de la comarca han establert un sistema perquè els alumnes que tinguin beques menjador tinguin garantits els seus àpats mentre duri el tancament de les escoles: unes targetes moneder que es distribuiran a través d'un acord amb una entitat bancària i carregada amb l'import de la prestació de cada família corresponent als deu dies que no es prestarà el servei. A la comarca del Vallès Occidental se'n distribuiran més de 17.000, i concretament a Rubí, 1.782.

Està previst que les targetes destinades a Rubí es distribueixin de manera personal al domicili de cada infant entre el dilluns 23 i el dimecres 25 de març. Amb aquest sistema, l'Ajuntament vol evitar que, en ple estat d'alarma, les famílies hagin de sortir al carrer i es produeixin aglomeracions als Serveis Socials municipals.

El Rebost Solidari i la Botiga Solidària mantenen el repartiment d'aliments

Les entitats del Rebost Solidari (Càritas i Frater-Nadal) i la Botiga Solidària d'ASAV mantenen el repartiment de lots d'aliments entre les persones necessitades, que es farà en els dies habituals (dijous i divendres), i s'hi prendran totes les mesures de prevenció possibles per evitar contagis de coronavirus.

Les persones beneficiàries han d'acudir-hi en una hora concertada prèviament, tal com ja passa fora fora del període excepcional, i han de mantenir en tot moment la distància de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries. Com a precaució, també es limitarà el nombre de persones que podran estar simultàniament a l'interior del local.

Molts dels rubinencs i rubinenques que treballen com a voluntaris en aquest repartiment d'aliments són persones majors de 65 anys, considerades col·lectiu de risc. Les entitats han hagut de fer un esforç per reforçar el seu voluntariat i així poder-les substituir.