L'Ajuntament reajusta els serveis de neteja viària i manté la recollida de residus

Es mantenen tots els serveis de neteja viària amb aigua a pressió, amb un major percentatge de cloració respecte a l'aigua de boca

NacióDigital
20 de març del 2020
Actualitzat el 21 de març a les 11:36h
Durant l'estat d'alarma, l'Ajuntament de Rubí ha reorganitzat la programació dels serveis de recollida de residus i de neteja viària per tal de garantir la prestació dels serveis essencials i mantenir les condicions de salubritat. En aquest sentit, tenint en compte el menor ús dels espais públics que en fa la ciutadania, s'han ajustat els treballs del personal de la neteja viària pel que fa als serveis d'escombrada, però es mantenen tots els serveis de neteja viària amb aigua a pressió, que a més s'aplica amb un major percentatge de cloració respecte l'aigua de boca.

Els escenaris relatius al transport públic, els autobusos urbans però també les marquesines, es netegen amb més freqüència i amb els productes desinfectants adients.

Al Mercat Municipal, així com a les diferents dependències municipals que presten serveis mínims, també s’han adoptat mesures més exhaustives de neteja i desinfecció.  

Pel que fa a la recollida de residus, i tot i que el servei està garantit, l'Ajuntament demana a la ciutadania que intenti reduir al màxim les deixalles, així com el volum dels residus que es generen - aixafant els envasos de plàstic o plegant els cartrons - i no malbaratar aliments, és a dir, comprar amb seny i cuinant-los abans que es facin malbé.

La deixalleria de Cova Solera estarà tancada fins a nou avís, i tampoc no funcionen els diversos punts de la deixalleria mòbil, els serveis de recollida de mobles i trastos vells.