eleccions municipals 2019

Xavier Corbera i la Cecot-Rubí intercanvien propostes sobre el teixit industrial de la ciutat

El candidat d'ERC i el president de Cecot han valorat molt positivament la trobada

per RubiTV.cat , 7 de febrer de 2019 a les 16:16 |
Xavier Corbera i alguns membres del seu equip es reuneixen amb Cecot-Rubí | Marta Casas
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest matí ha tingut lloc a l'Hotel Park Sedó de Rubí la primera trobada del Fòrum Empresarial Cecot amb els candidats a l'alcaldia a les properes eleccions municipals del mes de maig. La primera entrevista ha estat amb Xavier Corbera, candidat d'Esquerra Republicana.

L'objectiu de les trobades és traslladar a un potencial equip de Govern quines son les inquietuds del teixit industrial de Rubí, que és "un recurs més dins de la ciutat, i el que li demanem a un alcaldable és que el tracti igual que a la resta de la ciutat: que vetlli per ell, pel seu manteniment, les instal·lacions i les infraestructures" per tal que s'instal·lin més empreses i les que hi son, s'hi quedin, ha explicat Manel Jiménez, president de Cecot-Rubí.


Una de les preocupacions principals dels industrials de Rubí és l'ordenació urbanística. "Tenim un planejament de l'any 1986, i això genera molta inseguretat". Segons Jiménez, el POUM actual "no és l'ideal però resol moltes coses", tot i que encara no se sap quan es portarà a aprovació i si es podrà aprovar.

En cas que el POUM no s'aprovés, Jiménez demana que es duguin a terme mesures que permetin el manteniment i ampliació de la indústria actual.

 

ERC i Cecot han intercanviat propostes en matèria econòmica i empresarial Foto: Marta CasasPer la seva banda, Xavier Corbera ha agrait al president de Cecot l'oportunitat d'haver pogut intercanviar opinions i parers, i ha remarcat que son molt coincidents. "Poder ser els primers en explicar aquest projecte de ciutat i el què fa referència al teixit industrial, el comerç o l'ocupació és un dels eixos prioritaris".

Corbera ha insistit en què el seu objectiu és fer de Rubí "una ciutat sostenible, agradable per viure-hi i eficient per treballar-hi", aplicant aquestes màximes també al teixit industrial. "D'aquí uns anys, les àrees metropolitanes com la nostra tindran una pressió demogràfica molt elevada i caldrà veure com hi fem front, com dinamitzem la ciutat econòmicament".

La indústria de Rubí, segons Corbera, ha de conviure amb l'entorn, ha de ser eficient, i necessita d'una administració eficient i que hi dediqui inversions. A més, ha remarcat que és necessari que hi hagi nous lideratges i perfils molt determinats, com per exemple els de l'equip de persones que l'acompanyaran a les municipals de 2019.

Però no només això, sinó que calen "consensos polítics i estabilitat, amb un Ajuntament fort i capaç de liderar projectes, i que pugui també anar a picar portes i que s'aposti per la ciutat a nivell de Catalunya, d'Europa i del món", ha afirmat Corbera, que també creu que se li ha de demanar a la indústria un compromís mediambiental i social, i que a l'hora de fer qualsevol projecte es compti amb tots els actors implicats: la patronal, els sindicats i la ciutadania.

Pel què fa a l'ordenament urbanístic, "és cert que pot millorar algunes coses, però no totes, però amb figures com les modificacions parcials es pot garantir que la indústria es mantingui i continuï generant llocs de treball", ha conclòs Xavier Corbera.

Manel Jiménez ha valorat de manera positiva la relació entre Cecot i l'equip de govern actual, tot i que no s'han fet totes les coses que calien, però ha demanat que el proper equip de Govern tiri endavant aquelles que estan "ben encarrilades".

També ha demanat al candidat d'ERC que, en cas de governar, és que "siguin molt oberts a escoltar els altres partits i arribar a consensos, pensant en la ciutat i no el propi partit", quelcom que no s'ha donat al llarg d'aquest mandat.

Finalment, el president de Cecot ha expressat que al seu fòrum li agradaria poder participar i contribuir a la millora del teixit industrial de la ciutat.

 

Participació