Un professor de l'escola de música municipal de Rubí, positiu per coronavirus

La informació l'ha publicada el Diari de Rubí aquesta tarda, que assegura que ha pogut confirmar quatre casos

Doctors es preparen per atendre un pacient de coronavirus
Doctors es preparen per atendre un pacient de coronavirus | Europa Press
Redacció
20 de març del 2020
Actualitzat a les 19:29h
Aquesta tarda s'ha donat a conèixer el primer cas de coronavirus confirmat a la ciutat de Rubí, un treballador de l'Escola de Música Municipal Pere Burés, que es troba hospitalitzat, tal com ha informat el Diari de Rubí. Es tracta del primer cas que es fa públic perquè el Servei Català de la Salut no ofereix les dades per territori, però el mitjà ha pogut confirmar quatre positius entre ciutadans rubinencs fins ara.

Segons la informació publicada pel Diari de Rubí, l'Ajuntament hauria informat tots els alumnes del professor, però la resta dels professors no ho van saber fins aquest dimecres, ni tampoc n'haurien estat informades la resta de persones que treballen a l'edifici on està situada l'Escola, on també hi ha l'Escola d'Art i Disseny i Ràdio Rubí.

L'Ajuntament, per la seva banda, no ha confirmat ni desmentit aquest cas positiu, perquè CatSalut no envia aquestes dades al consistori. Tot i això recorden que "en cas de detectar-s'hi un cas, l'Ajuntament de Rubí estableix un protocol mitjançant el qual es valora la proporcionalitat de la comunicació i  tota la informació derivada d’un presumpte cas tindria com a objectiu, en primer lloc, no crear alarma, i d’altra banda, informar a les persones que hagin pogut tenir contacte directe amb el treballador o treballadora que hagi confirmat un positiu per coronavirus, per així evitar la seva proliferació. Les instruccions ens venen donades per les autoritats competents, en aquest cas el CatSalut".

Hi haurà ampliació.