La distribució de targetes moneder per a infants amb beca de menjador a Rubí es farà demà

A la ciutat, la partida beneficia a 1.782 nens i nenes

La distribució de les targetes moneder per a alumnes amb beca menjador es farà demà a Rubí
La distribució de les targetes moneder per a alumnes amb beca menjador es farà demà a Rubí | CCVOC
NacióDigital
24 de març del 2020

Fins a 1.782 targetes moneder es distribuiran a Rubí a partir de demà. Aquesta partida forma part de l'estratègia del Consell Comarcal del Vallès Occidental, ens que gestiona els ajuts de menjador a la comarca, per tal de garantir la suficiència alimentària dels infants que comptem amb ajut de menjador. D'aquesta manera, de la mà dels Departaments d'Educació i Treball, Afers Socials i Famílies, així com dels ajuntaments, es preveu que 17.388 nens i nenes de la comarca rebin l'ajuda que els pertoca. 

Segons ha confirmat l'Ajuntament a RubiTV.cat, les targetes ja han arribat a l'Ajuntament i s'està coordinant la distribució a domicili amb personal municipal i voluntariat de Protecció Civil i de Creu Roja, un total de 27 col·laboradors, cadascun dels quals assumirà una ruta per tal de lliurar les targetes a totes les famílies en el menor temps possible. L'Ajuntament espera que en un sol dia es puguin repartir les prop de 1.800 que pertoquen al municipi de Rubí.

Les targetes, que arriben per via bancària, venen carregades amb l’import corresponent a 10 dies d’àpat de migdia -un total de 40 euros- que correspondrien als 10 dies lectius de tancament de les escoles oficialment decretats a dia d’avui. En el probable cas que el tancament es perllongui, aquestes targetes es recarregaran automàticament. Les targes les podran utiltitzar les famílies per adquirir productes d’alimentació en qualsevol establiment d’alimentació.

L'alcadessa de Rubí i una quarantena d'alcaldes i alcaldesses mostren la seva "preocupació" per la gestió de les targetes moneder

Dissabte, una quarantena d'alcaldes de Catalunya, entre els quals hi ha Ana Maria Martínez, alcaldessa de Rubí, van adreçar una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, mostrant la seva "preocupació" per la gestió d'aquestes targetes moneder, tot lamentant que el món local no havia rebut cap directriu sobre el seu repartiment, i que encara no s'havien materialitzat els ajuts de menjador.

Signen la carta els alcaldes i alcaldesses d'Abrera, Badalona, Barberà del Vallès, Barcelona, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Castelldefels, Centelles, Cerdanyola del Vallès, Corbera d'Ebre, l'Escala, Esparreguera, Esplugues de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, Llagosta, Masies de Voltregà, Mataró, Molins de Rei, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Montornès del Vallès, Olesa de Bonesvalls, Pallejà, La Palma de Cervelló, Pinell de Brai, Polinyà, el Prat de Llobregat, Sabadell, Salars de Pallars, Sant Boi, Sant Esteve Sesrovires, Sant Feliu de Llobregat, Sant Iscle de Vallalta, Sant Joan Despí, Sant Pere de Ribes, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Gramenet, Santa Perpètua de Mogoda, Sénia, Senterada, Terrassa, i Ullà.