L'ASAV crea la xarxa «Units farem força»

Compta amb uns 50 col·laboradors de diversos àmbits professionals

L'ASAV atén 1.400 persones durant el 2019
L'ASAV atén 1.400 persones durant el 2019 | GSV
Redacció
24 de març del 2020
Actualitzat el 26 de maig a les 15:36h

L'Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV) de Rubí ha creat una xarxa de professionals per dedicar-se a atendre la ciutadania que està patint més l'exclusió social d'aquests dies de confinament pel coronavirus. Es tracta d'un grup anomenat Units farem força, i que compta amb professionals de diversos àmbits: psicòlegs, terapeutes, professors, especialistes sociosanitaris, juristes i especialistes en gent gran.

Ara per ara, Units farem força compta amb una cinquantena de col·laboradors que atenen, per exemple, les persones grans que no poden anar a comprar, persones dependents o que viuen en urbanitzacions i no poden desplaçar-se; les truquen perquè no se sentin soles, treuen els gossos a passejar...

La responsable d'ASAV Rubí, Cristina Almirall, explica que ja tenen demandes, i que ja han atès alguns casos amb necessitats extremes ja sigui per la via presencial o per telèfon, en funció de les necessitats de cada persona. El telèfon de contacte en cas de necessitat és el 640.96.74.61 i el correu electrònic asavrubi@gmail.com.

Aquesta és la segona xarxa de voluntariat que neix a Rubí per fer front a la crisi del coronavirus, després de la que va organitzadar el centre d'esplai L'eixam.

La Botiga Solidària continua oberta tots els dijous

La Botiga Solidària de l'ASAV continua oberta, com a servei essencial que és, cada dijous a la tarda. Les persones que hi vulguin anar ho han de fer en l'hora concertada, com abans, i sempre mantenint les distàncies de seguretat i l'aforament màxim als espais corresponents.