Continental tanca la planta de Rubí per possibles casos de coronavirus i prepara un ERTO

L'empresa ho va comunicar ahir als treballadors, i en les properes hores convocarà el comitè per negociar les condicions de l'expedient

Redacció
24 de març del 2020
Actualitzat a la 13:40h
La planta de Continental a Rubí, tancada pel coronavirus
La planta de Continental a Rubí, tancada pel coronavirus | Carla Serra
Des d'ahir a la tarda, la plantilla de Continental es troba en quarantena, després que hi hagi hagut diversos casos sospitosos de coronavirus, i que ja van ser denunciats pel comitè d'empresa en una protesta el dimarts passat, quan es van negar a treballar davant del risc de contagi pel virus. La presidenta del comitè d'empresa, Núria Requena, ho ha confirmat a RubiTV.cat.



"Hem estat reunits i esperant la presa de decisions per part de l'empresa de Continental, per fi han decidit, per possibles dos casos més - i dic possibles perquè no han fet proves - el tancament", explica Requena. "Esperem que aquesta situació sigui el mes curta possible pel bé de tots i totes i les nostres families", afegeix Requena.

Respecte a l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), la direcció convocarà el comitè d'empresa en les properes hores per iniciar la negociació, quines seran les afectacions i fins quan. Ara per ara, es desconeix quina afectació podrà tenir tot plegat en el procés de venda de la planta en què els treballadors de Continental es troben immersos.

Continental confirma quatre contagis de treballadors de l'empresa i dos "potencials"

Per la seva banda, l'empresa ha confirmat que, degut al contagi de quatre treballadors i dos "potencials" de les seves instal·lacions de Rubí, s'ha posat en quarentena totes les persones que han tingut o podien haver tingut un contacte directe amb aquests. Així, en aquests moments les instal·lacions no tenen activitat productiva.

En relació a l'ERTO plantejat a causa de la pandèmia, la direcció també ha confirmat que s'està preparant la documentació i cercant les millors solucions per tal de minimitzar l'impacte en els treballadors, i assegura que posa "la salut i la seguretat dels seus treballadors en primer lloc", a més de comprometre's a fer "tot el possible per mitigar les conseqüències d'aquesta crisi mundial sense precedents".