Treballadors de Continental fabriquen elements de protecció amb impressores 3D

Han produït protectors de cara i d'ulls, i també acoblaments de tubs respiradors

Alguns dels elements fabricats pels treballadors de Continental
Alguns dels elements fabricats pels treballadors de Continental | Manuel Sánchez
25 de març del 2020
Treballadors de l'empresa Continental de Rubí, tant de la secció de plàstics com d'electrònica, s'han bolcat en la lluita contra el coronavirus durant els darrers dies, fabricant des de casa seva, amb impressores 3D, diversoso materials com ara protectors de cara i alguns acoblaments de tubs respiradors.

Actualment són 14 treballadors que disposen d'aquesta tecnologia, i que estan organitzant-se per tal de fer arribar aquest material als centres hospitalaris propers de manera gratuïta. Segons explica Manuel Sánchez, un dels promotors, la idea va sorgir Continental Plastics, i diversos companys de Continental Electronics, també a Rubí, s'hi van sumar de seguida. També altres companys de la multinacional s'han anat sumant a la iniciativa, com la de Karben.

"Estem molt agraïts a tots ells per la iniciativa, pels coneixements i recursos personals que estan oferint per a la fabricació d'aquests elements amb impressores 3D", diuen en un escrit, on aprofiten per fer una crida a tothom que disposi de mitjans d'impressió que se sumin a la causa.

Respecte al cost, Sánchez explica que la impressió 3D és "força econòmica", però que "ara mateix no ens preocupem pel cost, cadascú col·labora amb allò que pot o té a la seva disposició". També ha adelantat que preparen un altre projecte més important d'ajuda, que sí que suposarà un cost, per tal de poder fabricar més i més ràpidament.

Aquesta iniciativa està emmarcada en la campanya Covid-19 Makers, i que ja aplega més de 15.000 voluntaris que fabriquen tota mena de material per contribuir a la lluita contra la pandèmia.