La comunitat xinesa de Rubí dona 8.000 € en material preventiu pel coronavirus a l'Ajuntament

Fins a 51 establiments regentats per persones d'origen xinès han participat en la iniciativa

La comunitat xinesa de Rubí donarà 8.000€ en material preventiu del coronavirus
La comunitat xinesa de Rubí donarà 8.000€ en material preventiu del coronavirus | Marta Casas
25 de març del 2020
Actualitzat el 26 de març a les 10:06h
Fins a 51 estabilments regentats per comerciants d'origen xinès, com ara restaurants, bars, basars, supermercats o fleques, han fet entrega aquest matí de diverses caixes de material preventiu pel coronavirus a l'Ajuntament de Rubí. L'alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez; i els regidors Moisés Rodríguez i Yolanda Ferrer han rebut, per part d'una desena de representants de la comunitat xinesa de Rubí, aquest materia.

Segons ha pogut saber RubiTV.cat, una de les impulsores és propietària d'un restaurant xinès, el Palacio Oriental, i es va posar en contacte amb un altre restaurador, l'Ivan Vila de la Villa Malquerida, que va fer d'enllaç amb l'Ajuntament, per poder fer arribar tot aquest material i que fos el consistori qui ho repartís entre aquell personal que ho necessités, tant els cossos policials com de neteja, o personal sanitari que treballi al nostre municipi o bé a algun dels centres hospitalaris propers. El material va arribar el dia 23 al port de Barcelona, i avui ja és a disposició de l'Ajuntament de Rubí.

En total, la comunitat xinesa ha pogut comprar 9.200 mascaretes, 8.050 de protecció bàsica i 1.150 de protecció superior, 60 ampolles de gel desinfectant, 30 unitats de roba, 5 caixes d'ulleres protectores i 120 paquets de tovalloletes humides amb alcohol desinfectant.