La CGT Correus denuncia errors en el protocol després de detectar un positiu per coronavirus a Rubí

El sindicat denuncia que no disposen de cap mena de material de protecció

Imatge d'arxiu de l'oficina de Correus de Rubí
Imatge d'arxiu de l'oficina de Correus de Rubí | RubiTV.cat
26 de març del 2020
Actualitzat a les 10:05h
La secció sindical de la CGT de Correus del Vallès Occidental ha denunciat, a través de les xarxes socials, que els treballadors de Correus no disposen del material de prevenció necessari, i que es veuen obligats a "anar casa per casa posant en perill tota la població". Aquesta denúncia arriba pocs dies després que diverses oficines de Correus a Sant Cugat tanquessin pels casos confirmats a la població veïna entre el personal de Correus, una acció que es podria veure també a Rubí en els dies vinents.
 Segons ha informat CGT, a Rubí es va tenir coneixement d'un contagi per coronavirus el passat 13 de març, però no es va procedir a la desinfecció de l'oficina de Correus fins ahir, dia 24. Com expressen en un escrit adreçat a les caps de Relacions Laborals, de Distribució i de Prevenció de Riscos Laborals, fins ahir, 25 de març, només havia arribat una mascareta a la Unitat de Rubí, és a dir que només un dels treballadors va poder fer la seva feina amb la protecció adequada.

Respecte al cas positiu, asseguren en l'escrit que se'ls va donar a conèixer el passat dia 20, i que no s'ha adoptat cap mena de mesura d'aïllament o confinament del personal que hi hagi pogut estar en contacte; de fet, diuen que ni tan sols han pogut determinar amb precisió amb quins altres treballadors ha estat en contacte la persona contagiada.

En l'escrit, els treballadors comuniquen que, en virtut de l'article 21 de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, "fem valdre el dret que ens assisteix a interrompre la nostra activitat laboral en tant que no es garanteix l'absència de riscos per a la nostra salut i la resta de la població". A més, reclamen que es posi en aïllament a tota la plantilla, ja que, "atesos els més que evidents errors en el seguiment establert per la mateixa empresa per als casos de positiu en coronavirus o assimilats", hi podria haver personal asimptomàtic.