Així queda el calendari fiscal amb les modificacions pel coronavirus

Les quotes de les escoles bressol municipals, de música i d'art es cobraran només pels serveis efectivament prestat

L'alcaldessa, Ana Maria Martínez, explica les mesures que ha pres l'Ajuntament front al coronavirus
L'alcaldessa, Ana Maria Martínez, explica les mesures que ha pres l'Ajuntament front al coronavirus | Marta Casas
26 de març del 2020
Actualitzat a les 22:23h
L'Ajuntament de Rubí va anunciar el passat 18 de març, a través de les xarxes socials, noves mesures que s'aplicaran a la ciutat mentre duri l'estat d'alarma decretat el dissabte 14 de març, una de les quals feia referència a l'ajornament de taxes, tributs i impostos municipals. El Consistori ha concretat més aquesta mesura, que "pretén pal·liar el perjudici que aquesta situació suposa als rubinencs i rubinenques, així com alleugerir la pressió tributària i facilitar les obligacions financeres de la ciutadania".

Impost sobre vehicles de tracció mecànica. El termini per pagar aquest impost, que era entre el 2 de març i el 4 de maig, queda prorrogat fins el dia 3 de juliol.

Impost sobre béns immobles (IBI), taxa per la recollida d'escombraries i taxa de guals (domiciliació de les fraccions). L'Ajuntament ha modificat aquestes dates. El primer pagament de l'IBI, la taxa per a la gestió de residus domèstics (així com els comercials) i la taxa de guals havia de ser el dia 4 de maig. Així, la nova data per pagar la primera fracció de l'IBI, la taxa d'escombraries, tant domèstica com comercial, per a tothom qui ho tingui domiciliat serà el 2 de juny del 2020, mentre que la segona fracció es trasllada al 3 d'agost i la tercera, a l'1 d'octubre. Pel que fa a la taxa dels guals, la primera fracció arribarà el 2 de juny de 2020 i la segona, el 2 de novembre.

Liquidacions. Totes aquelles liquidacions que es troben en període de cobrament el dia 18 de març, el termini per al pagament s'amplia fins el 5 de maig de 2020, tal com s'ha establert en l'article 33 del Reial Decret Llei 8/2020. Pel què fa als terminis de pagament de liquidacions que s'hagin iniciat amb posterioritat al 18 de març, el termini queda ampliat fins el 20 de maig de 2020.

Ajornaments i fraccionaments. Aquells que s'hagin concedit abans del 18 de març, compliran el termini el 30 d'abril; mentre que els que s'hagin concedit després del 18 de març, venceran el dia 20 de maig de 2020.

Taxes i preus públics de meritament mensual. Segons el calendari fiscal aprovat per l'Ajuntament el mes de desembre, les taxes mensuals es cobren a dos mesos vençuts, és a dir, que el dia 1 d'abril es cobren les del mes de gener i l'1 de maig les del mes de febrer. Així, amb aquesta pròrroga, el padró de gener es passarà a cobrar l'1 de maig i la del febrer, l'1 de juny. Això afecta a les escoles bressol municipals i també a les escoles de música i d'art.

Les taxes i quotes del mes de març i fins que duri l'estat d'alarma es cobraran només pels serveis efectivament prestats. Mentre duri l'estat d'alarma, aquests serveis (escoles bressol, d'art i de música; i també la taxa d'ocupació de la via pública com les taules i cadires de les terrasses) no s'han pogut prestar, amb la qual cosa es prorratejaran pels serveis i ocupacions efectivament prestades. Així, el mes de maig només es cobrarà mig mes, corresponent al mig mes de març en què sí que es va poder prestar el servei.