L'Ajuntament repartirà part de la producció dels horts de Cova Solera entre la població més vulnerable

Els horts estan tancats, però s'hi continuen fent tasques de manteniment i noves plantacions

Els horts de Cova Solera
Els horts de Cova Solera | Lali Puig
Redacció
26 de març del 2020

L'Ajuntament de Rubí repartirà part de la producció dels horts de Cova Solera, inaugurats tot just fa un any, entre els col·lectius més vulnerables de la ciutat. Aquesta acció es duu a terme perquè moltes de les verdures i hortalisses que es conreen als horts municipals de Cova Solera ja estan a punt per ser consumides i, per evitar que es facin malbé i amb l'objectiu de pal·liar els efectes derivats d'aquesta crisi sanitària.

Fins fa uns dies les persones usufructuàries de les diverses parcel·les podien accedir-hi, en horari controlat i de manera individual, però ara els horts estan tancats i el personal de manteniment de la instal·lació s'encarrega de recollir la collita, principalment faves, enciams, cols, menta, coriandre i calçots, i ben aviat, pèsols; i repartir-la entre les persones usuàries que més ho necessiten, especialment els rubinencs més vulnerables que conreen les parcel·les reservades a persones derivades de Serveis Socials, i també l'Associació de Veïns de Les Torres.

Alguns usuaris ja han cedit, de manera voluntària, la seva producció, i l'Ajuntament proposarà a la resta de persones si també volen donar els aliments conreats a entitats de la ciutat perquè els puguin repartir a les persones que ho necessitin. L'Ortiga, la cooperativa que dinamitza els horts, també ha cedit la producció dels terrenys que conrea a Can Montmany de Sant Cugat.

Plantació de tomàquets a la parcel·la comunitària

De cara a la setmana vinent, la cap de planta i personal municipal tenen previst plantar tomaqueres a la parcel·la comunitària per tal que totes les persones usuàries de la instal·lació puguin gaudir d'aquest fruit durant l'estiu; i el personal de l'empresa Projectes i Jardineria El Roure, encarregada del manteniment del medi natural, està realitzant tasques de desbrossament, estassada del brancatge o ruixar amb productes naturals el pugó que està sortint a la zona dels horts.

L'Ajuntament també editarà unes càpsules formatives perquè els usuaris dels horts puguin adquirir coneixements durant els dies de confinament, que es publicaran a la pàgina de Facebook dels horts de Cova Solera i al canal de YouTube de l’Ajuntament de Rubí.