«Gràcies, Rubí», la campanya que canalitza les iniciatives solidàries a la ciutat

L'Ajuntament va posar en marxa la campanya ahir diumenge, i ja ha rebut diverses donacions, tant materials com econòmiques

Redacció
30 de març del 2020
Actualitzat a les 19:14h
L'Ajuntament de Rubí ha posat en marxa una campanya per tal de canalitzar totes aquelles iniciatives solidàries que han anat sorgint per part de la ciutadania, d'empreses i d'entitats de la ciutat, que en les dues darreres setmanes s'ha bolcat en la lluita contra el coronavirus amb totes les eines que tenen al seu abast, ja sigui cosint mascaretes, fabricant elements de protecció amb la tecnologia d'impressió 3D o posant a disposició el seu temps i els seus coneixements professionals a qui més ho necessita.

L'objectiu de la campanya impulsada per l'Ajuntament, que ha anomenat Gràcies, Rubí, té l'objectiu de "facilitar la solidaritat de la ciutadania durant la crisi del coronavirus" i per això posa a disposició d'entitats, empreses i particulars tots els mitjans perquè puguin fer aportacions tant de material com econòmiques. Segons explica l'alcaldessa, Ana Maria Martínez, "algunes entitats ens havien demanat que féssim alguna cosa perquè poguessin ajudar".

Aquesta era, també, una de les demandes que va adreçar l'AUP la setmana passada al Consistori, ja que era una recomanació del Departament de Salut que els Ajuntaments contribuïssin a coordinar les múltiples xarxes de solidaritat ciutadana que han sortit en les darreres setmanes als municipis. 

Com puc fer les donacions de material o econòmiques?

Per tal de fer una donació de material, s'ha d'adreçar un correu a color@ajrubi.cat, o bé trucar al telèfon 637 830 901; mentre que per a les donacions econòmiques s'ha habilitat el compte ES68 0081 0014 0000 0176 1482 (Banc Sabadell) amb el concepte Donació benèfica AJRUBI COVID19.

L'Ajuntament assegura que es garantirà la transparència en la gestió del material i els diners aportats per la ciutadania.  

Després d'arrencar aquest mateix diumenge, la campanya ja ha rebut les primeres donacions, tant materials com econòmiques: Robin Hat ha lliurat 250 mascaretes FFP1, la perruqueria Santi Gallego i Sweet Doggy han donat 200 parells de guants cadascuna, mentre que la perruqueria canina Esther Boltà n'ha donat uns altres 40 i 80 mascaretes; i un treballador de Continental - que s'identifica amb el nom de Michael - ha aportat 15 mascaretes protectores.

Pel què fa a les donacions econòmiques, l'Associació de Veïns de la Zona Nord ha fet una aportació de 3.000€, i l'Associació de Veïns de Can Fatjó, 2.000€. Per altra banda, el grup municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha aportat 6.000€. El grup municipal, a través de la seva primera secretària, Ana Maria Martínez, ha explicat que "sabem que Rubí és una ciutat solidària i així ho ha demostrat sempre. Ara tenim un nou repte, el de minimitzar l'impacte d'aquesta crisi sanitària i farem tot el que estigui a la nostra mà perquè el personal sanitari, d'emergències, de neteja i altres persones que estan treballant a primera línia puguin fer-ho amb les màximes garanties".

Anna Tamayo dona quatre obres i demana que els ingressos es destinin a atendre les necessitats de les residències de gent gran de Rubí
 
L’artista rubinenca Anna Tamayo Ymbert també contribuït a la campanya amb la donació de quatre obres perquè es puguin vendre amb finalitat solidària, i ha demanat que els beneficis que se n'obtinguin siguin destinats, prioritàriament, a atendre les necessitats de les residències de gent gran de Rubí.

Les persones interessades a adquirir alguna d’aquestes obres, poden escriure un correu a museu@ajrubi.cat especificant el quadre escollit. Des del Museu Municipal Castell (MMUC) es gestionarà la venda en cas que l’obra encara estigui disponible.