Una empresa de Cerdanyola dóna 1.000 mascaretes d'un sol ús al Consorci Sanitari de Terrassa

D'altra banda, també ha repartit 575 mascaretes de nivell dos de protecció entre personal mèdic de diversos centres hospitalaris catalans

Mascaretes d'un sol ús.
Mascaretes d'un sol ús. | Cedida
30 de març del 2020
Actualitzat el 01 d'abril a les 10:27h
L'empresa Voronet de productes autoadhesius i amb seu a Cerdanyola del Vallès, ha donat centenars de mascaretes a centres sanitaris catalans. Fonts de l'empresa expliquen a LaTorre que després de rebre les mascaretes dels equips de protecció individual que havien demanat pels seus treballadors van decidir donar-les als diferents centres sanitaris. 

En concret, la setmana passada van fer arribar mascaretes de nivell dos de protecció -les adequades per tractar malalts de coronavirus- a l'Hospital de Sant Pau (125 unitats); 300 unitats a l'Hospital Clínic de Barcelona; 125 mascaretes més a una residència de gent gran de Sanitas, i 25 a un grup de personal sanitari que atén malalts de Covid-19 a domicili.

En els pròxims dies faran una donació de 100 mascaretes més FFP2 a l'Hospital Clínic i 50 més a la Clínica Teknon. D'altra banda, també disposen d'un miler de mascaretes d'un sol ús que "tot i que sabem que no són les més adequades", les faran arribar al Consorci Sanitari de Terrassa. Des de Voronet apunten que si aconsegueixen més mascaretes FFP2, també ho donaran als hospitals terrassencs.

L'empresa treballa amb el sector de l'alimentació i mèdic i també amb els sectors de l'automoció o l'aeronàutica, entre d'altres. Fa uns anys, i per iniciativa dels mateixos treballadors, es va crear una xarxa de cooperació social que la van batejar com a Voronet Social i a través de la qual es fan campanyes de recollida de llibres per Sant Jordi, recollida de roba per la Creu Roja de Cerdanyola, recollida d'ulleres graduades, participació en curses solidàries, etc.