Proursa ofereix una moratòria de dos mesos en el pagament del lloguer

L'Ajuntament de Rubí ho va comunicar ahir al vespre

Redacció
31 de març del 2020
Actualitzat a les 18:54h
Proursa ofereix una moratòria de dos mesos en el pagament del lloguer
Proursa ofereix una moratòria de dos mesos en el pagament del lloguer | Marta Casas
Proursa oferirà una moratòria de dos mesos en el pagament del lloguer de tots els habitatges gestionats per aquesta societat municipal, així com de les places d'aparcament i de determinats locals comercials de la seva propietat. L'Ajuntament ha assenyalat, en una nota de premsa enviada ahir al vespre, que aquesta pròrroga és voluntària i que pretén "ajudar aquelles persones que, amb motiu de l'emergència sanitària derivada del coronavirus, hagin vist disminuïts els seus ingressos o incrementades les seves despeses". El govern de la Generalitat ja va anunciar una moratòria per a tots aquells habitatges protegits que depenen d'aquest ens, i és una mesura que ja s'ha aplicat a ciutats veïnes, com Sant Cugat o a la capital catalana.

La moratòria s'aplicarà en el cobrament dels rebuts dels mesos d'abril i maig de manera universal a tots els llogaters del parc d'habitatges i a les persones arrendatàries de places d'aparcament i de locals comercials que siguin propietat de Proursa i que s'hagin vist afectats per les mesures de tancament decretades diumenge a la nit.

L'import dels dos rebuts ascendeix a uns 83.000€, i es cobrarà de manera prorratejada en les 12 mensualitats següents a la finalització de la moratòria, és a dir, entre els mesos de juny de 2020 i juny de 2021. Proursa, però, continuarà girant els rebuts que li corresponen a l'Ajuntament com a arrendador de diversos locals.

Les persones arrendatàries a les quals se'ls ofereix aquesta moratòria poden renunciar-hi en un termini de cinc dies hàbils, a comptar des de l'enviament de la comunicació de l'ajornament del cobrament de rebuts del lloguer d'abril a maig de 2020, que es farà via SMS. Per renunciar-hi, s'ha de contactar amb Proursa a través del correu [email protected] o bé trucant al telèfon 93 588 66 93.

El pla de pagament que recollirà les condicions de la moratòria es formalitzarà mitjançant una addenda annexa al contracte d’arrendament de l’habitatge, plaça d’aparcament o local subscrit entre la persona arrendatària i Proursa. La societat municipal gestionarà, cas per cas, la formalització d’aquesta addenda de contracte.

Aquest anunci de l'Ajuntament de Rubí arriba unes hores més tard de la convocatòria d'una vaga de lloguers arreu de tot l'estat, que comença aquest dimecres; i després de dies de pressió per part dels Sindicats del Lloguer d'arreu del territori, que ja s'han organitzat per reclamar una suspensió dels lloguers al govern espanyol. Ahir a la tarda, els partits que formen el govern espanyol van arribar a un acord en aquest àmbit, que inclouria microcrèdits a interès zero per a arrendataris que no puguin fer front al pagament del lloguer aquest mes, i condicions específiques per als llogaters d'habitatges que són propietat de grans tenidors.