Rubí destinarà 600.000 euros en mesures econòmiques per pal·liar les conseqüències del coronavirus

Les ajudes estarn destinades a empreses, autònoms i comerços de la ciutat

Un bar de Les Torres anima la ciutadania a quedar-se a casa.
Un bar de Les Torres anima la ciutadania a quedar-se a casa. | Marta Casas
Redacció
01 d'abril del 2020
Actualitzat a les 12:42h
L'Ajuntament de Rubí dedicarà inicialment gairebé 600.000 euros a finançar un nou paquet de mesures destinades a pal·liar l'afectació econòmica que tindrà l'emergència sanitària amb motiu de la Covid-19. Segons ha informat l'Ajuntament, el volum econòmic del pla serà ampliable en funció de la disponibilitat pressupostària. Les accions estaran dirigides a autònoms, comerciants i teixit empresarial i 'estructuren en tres àmbits: fiscalitat, dinamització econòmica i ocupació als contractes municipals.

Les mesures fiscals preveuen un volum econòmic de 47.000 euros. Aquestes mesures se sumen a les que es van anunciar la setmana passada per minimitzar el perjudici econòmic que aquesta situació pot suposar als contribuents i facilitar-los el compliment de les seves obligacions tributàries. 

- Compensació de la taxa anual de residus comercials per la recollida, tractament i eliminació de residus d'activitats comercials i industrials, per a aquells que han hagut d'aturar l'activitat durant l'estat d'alarma. 

- Compensació proporcional de l'impost de vehicles de tracció mecànica pel període de l'estat d'alarma a aquells autònoms o comerços, per qui el vehicle comercial sigui una eina bàsica per desenvolupar la seva activitat.

- Les taxes de mercadal, Mercat municipal i terrasses es prorratejarà per ocupació o serveis efectivament realitzats. En el cas dels rebuts ja liquidats, es procedirà a la devolució d'ingressos proporcional al període de l'estat d'alarma. A més, el Consistori suspèn tots els embargaments per deutes amb l'Ajuntament, no es generarà cap recàrrec per impagament i s'han interromput els interessos de demora per deute.

Dinamització econòmica

L'Ajuntament a crearà un fons d'ajuda per autònoms, comerços i pimes (250.000 euros) que vehiculi ajuts per poder fer front a aquelles despeses d'aquelles activitats que hagin vist minvada la seva activitat a conseqüència de l'estat d'alarma. També es crearà un pla de dinamització de l'activitat econòmica (300.000 euros) que es podria posar en marxa un cop finalitzat l'estat d'alarma per tal d'incentivar la demanda interna de les empreses i comerços locals.

També s'obrirà una línia de vals de compra per incentivar les compres en els comerços i serveis; s'impulsaran campanyes de promoció del comerç de proximitat i de suport al comerç a domicili; o s'intensificaran els esforços per efectuar el pagament de factures pendents a proveïdors per tal d'afavorir la liquiditat dels diferents sectors de la ciutat.

Finalment l'ajuntament rubinenc també té previst el disseny d'un pla de contractació, preferentment a través de contractes menors, que activin l'economia local i adreçat a autònoms i pimes un cop s'aixequi l'estat d'alarma. En l'àmbit de l'ocupació als contractes municipals, el consistori treballa per garantir que cap treballador de les empreses adjudicatàries de serveis municipals perdi la feina.