coronavirus

Castellbisbal truca a 300 veïns majors de 65 anys que viuen sols per saber si estan bé

La majoria informen que tenen una xarxa familiar sòlida però vuit d'elles estan soles i rebran trucades de Serveis Socials cada dos dies

per Anna Mira , 1 d'abril de 2020 a les 15:08 |
La gestió dels serveis socials municipals estan centralitzats a Can Margarit. | Aj. Castellbisbal
L'Ajuntament de Castellbisbal ha trucat a tots els veïns de Castellbisbal de més de 65 anys i que, segons el padró municipal, viuen soles amb l'objectiu de confirmar que es troben bé i garantir que disposen d'una xarxa familiar o d'amics que els dona suport i que les atén durant el confinament.

En total, s'han fet 300 trucades i la majoria d'aquestes persones han explicat que tenen familiars o un entorn proper que les ajuden en tot el necessari o bé que disposen del Servei d'Atenció Domiciliaria i que, per tant, també estan ateses. Tanmateix, hi ha vuit persones grans que han manifestat que estan soles i els Serveis Socials municipals les trucaran cada dos dies per comprovar que es troben bé.


Les trucades als majors de 65 anys es van posar en marxa per part de la Regidoria de Serveis a les Persones en el moment en què es va anunciar la necessitat de confinar la població per evitar el contagi de la Covid-19. Segons l'Ajuntament, l'objectiu principal d'aquesta acció ha estat garantir que ningú quedi desatès durant aquests dies. 

Aquesta iniciativa es completa amb una campanya a les xarxes socials per demanar a la població que si tenen coneixement de persones en situació de vulnerabilitat que estiguin soles, ho comuniquin a l'Ajuntament per poder posar en marxa els serveis que siguin necessaris, al més aviat possible. 

Participació