L'Ajuntament denunciarà el trànsit de camions a Can Carreras

El regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, explica l'actuació de la policia local per Facebook

Un camió de TMA per l'avinguda de La Llana
Un camió de TMA per l'avinguda de La Llana | Marta Casas
Redacció
02 d'abril del 2020
Actualitzat a les 10:55h
Les denúncies sobre la continuïtat de l'activitat de l'empresa TMA, gestora de l'abocador de Can Carreras i el futur abocador de Can Balasc per la carretera d'Ullastrell continuen. L'AUP va ser qui va dornar l'alerta de l'increment de l'activitat de l'empresa durant el confinament, i després Joaquim Gràcia, membre de la Plataforma Rubí Sense Abocadors, però també altres veïns a través de les xarxes socials i en alguns grups de Facebook sobre Rubí.

Tot i que RubiTV.cat ha demanat informació al respecte en dues ocasions, i més concretament després del decret de confinament total, a l'Ajuntament, aquest ha guardat silenci, fins que aquest matí el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, ha respost un ciutadà que l'havia interpel·lat en un comentari a Facebook. "Les activitats autoritzades a Can Carreras no són serveis essencials", assegura Medrano en el comentari, que també remarca que "els permisos d'activitat de Can Carreras no inclouen l'abocament de residus". 

Sobre la vigilància o les sancions a l'empresa, Andrés Medrano també assegura que "la patrulla, que en aquests dies podeu imaginar com va d'activitat urgent a totes bandes, s'ha personat i aixecat acta per tal de cursar les corresponents denúncies".

L'AUP va explicar en roda de premsa la resposta de l'Ajuntament a les seves denúncies sobre l'activitat de l'empresa

En una roda de premsa en directe a través del canal d'Instagram de l'AUP, la regidora de la formació Betlem Cañizar va explicar que les denúncies dels veïns havien continuat: "hi està havent molt trànsit de camions de TMA, ahir (dimarts), 27 abans de les 10 h, els veïns estan comptant 10 i 12 camions el cap de setmana... nosaltres hem insistit a l'Ajuntament un parell de vegades, com altres grups de l'oposició, i diuen que la policia està col·lapsada, els han enviat per fer alguns controls puntuals, però que no poden, ara mateix, fer més controls", explicava Cañizar. 

"És molt greu que ara, quan està tota l'activitat aturada, els camions de TMA continuïn treballant i, a més, sense cap mena de protecció", va denunciar la portaveu de la formació alternativa.