L'exèrcit ja fa tasques de desinfecció a les residències de Rubí

Els CAP han rebutjat aquesta intervenció, però sí que han netejat a fons el Mercat Municipal i l'estació dels FGC

L'exèrcit desinfecta la residència Primer de Maig de Rubí
L'exèrcit desinfecta la residència Primer de Maig de Rubí | Marta Casas
02 d'abril del 2020
Actualitzat a les 20:54h
La Unitat Militar d'Emergències (UME) ja ha arribat a Rubí. Aquest matí, 50 efectius de l'exèrcit han treballat en la desinfecció de dues residències de la ciutat, la residència Primer de Maig i la Conxita Valls, com ha explicat l'alcaldessa, Ana Maria Martínez, i faran el mateix amb la resta de residències excepte Amanecer, ja que l'Ajuntament va procedir a la seva desinfecció ahir amb una empresa contractada, tal com va comunicar la mateixa alcaldessa a través del seu Instagram. A Amanecer hi ha hagut una situació "complicada" en els darrers dies.

"Les residències de la ciutat han estat molt soles", ha lamentat la primera edil, que s'ha mostrat molt agraïda de rebre el suport de la unitat militar per fer aquesta desinfecció i que els centres "puguin continuar amb la màxima normalitat" el seu servei. 



Pel que fa als CAP, on també s'havia ofert que l'UME realitzés una tasca de desinfecció, l'alcaldessa ha explicat que les respectives direccions han rebutjat aquesta actuació, ja que disposen dels seus propis protocols. "No hi estic d'acord, però com que depèn d'ells, ho respectem, i només es desinfectaran els accessos i les entrades principals". Els militars també han fet neteja a fons del Mercat Municipal i també de l'estació dels FGC. 

Ana Maria Martínez ha dit, també, que la presència de l'UME és necessària perquè les unitats municipals de neteja no tenen els recursos necessaris per dur a terme aquestes tasques de desinfecció. "No tenen ni els equips especialitzats ni poden arribar a un nivell com el que té l'exèrcit". 
 

L'exèrcit desinfecta la residència Primer de Maig Foto: Marta Casas

 

L'alcaldessa, Ana Maria Martínez, rep la Unitat Militar d'Emergències a Rubí Foto: Localpres

 

L'exèrcit desinfecta la residència El Cel de Rubí Foto: Cedida