plantilla municipal

CCOO i SFP critiquen l'actitud del govern envers els treballadors i els seus representants

Els dos sindicats planten el Govern en una reunió informativa sobre el Pla d'Ordenació de Recursos Humans

per Marta Casas, 8 de febrer de 2019 a les 17:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Comissions Obreres i el Sindicat de Funcionaris de Policia (SFP) de l'Ajuntament de Rubí no van assistir ahir a la reunió convocada per l'equip de govern en senyal de protesta per l'actitud que manté aquest amb els representants dels treballadors.


A aquesta reunió informativa hi estaven convidades les quatre seccions sindicals amb representació a l'Ajuntament (CCOO, UGT, CGT i SFP), i també els portaveus de tots els grups municipals.

Victoria Robles, portaveu de Comissions Obreres, ha criticat l'actitud de l'Ajuntament envers els representants dels treballadors, tot recordant la legitimitat que tenen per defensar els interessos de la plantilla. Per la seva banda, Ton Pons ha carregat contra un equip de govern que els està posant les coses molt complicades per avançar en una qüestió tan delicada com la consolidació de la plantilla.


En un comunicat conjunt, CCOO i SFP van explicar els motius de la seva negativa a assistir a aquesta reunió: la forma de convocatòria - sense concretar qui assistiria a la trobada ni quins punts del Pla d'Ordenació de Recursos Humans (POHR) es tractarien -, perquè el POHR ha de ser negociat primer amb la part sindical, i perquè no consideren que un espai de reunió política sigui el lloc on els representants dels treballadors han de rebre les explicacions ni l'espai on negociar el Pla d'Ordenació.

Pel què fa a la consolidació i estabilització de la plantilla, els dos sindicats denuncien que està aturada des de fa més de sos mesos, i mentre es va estar negociant, l'Ajuntament va mostrar "una passivitat extrema". Aquesta passivitat, segons expliquen en el comunicat, va dur a CCOO, SFP i CGT a treballar de manera conjunta en una proposta de consolidació per presentar a l'empresa.

Finalment, reclamen a l'equip de govern que convoqui la Mesa General de Negociació de Matèries Comunes i intenti arribar a acords, que és el "principi bàsic de la bona fe negorial i de les relacions laborals".

CCOO i SFP també aprofiten per respondre el comunicat del regidor de Serveis Centrals, Moisés Rodríguez, en relació a l'acusació de "torpedinar el treball tècnic i l'ambient actual d'entesa", demanant que "mesuri les seves afirmacions". "Perquè és l'empresa-ajuntament qui no ens facilita tota la informació que hauríem de tenir, qui no convoca la mesa de negociació i les comissions de treball i qui no respon les nostres demandes ni contesta les nostres peticions", afirmen els representants sindicals.

 

Participació