salut

El CST posa en marxa l'hospitalització domiciliària

Es disposa de tota la infraestructura diagnòstica i terapèutica de l’hospital, i les proves es podran realitzar de la mateixa manera que es farien per a un malalt ingressat en una planta d’hospitalització convencional

per Redacció , 10 de febrer de 2019 a les 11:22 |
Equip de l'hospitalització domiciliària del Consorci Sanitari de Terrassa. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) ha posat en marxa l’hospitalització domiciliària, un nou dispositiu assistencial que permetrà que un pacient que requereix atenció en l’àmbit hospitalari pugui ser atès a casa seva per professionals de l’hospital. Això representa una millora pels pacients poder ser atesos al seu entorn habitual.

Durant l’ hospitalització a domicili el pacient es considera ingressat a l’hospital a tots els efectes, de manera que l’Hospital de Terrassa és el seu responsable i ha de garantir l’eficàcia i la qualitat de l’assistència. En aquest sentit, es disposa de tota la infraestructura diagnòstica i terapèutica de l’hospital, i les proves es podran realitzar de la mateixa manera que es farien per a un malalt ingressat en una planta d’hospitalització convencional.


Els requeriments per poder optar a l’hospitalització a domicili són que el pacient i familiars estiguin d’acord i pertanyin a l’àrea de referència del Consorci Sanitari de Terrassa (Terrassa, Rubí, Matadepera, Castellbisbal), que el diagnòstic de la patologia que origina l’ingrés estigui ben establert, que el pacient es mantingui estable clínicament i hemodinàmicament i disposi d’una persona que pugui ajudar en les tasques del dia a dia.

En el moment de l’ingrés a domicili s’establirà el programa de visites per part de l’equip mèdic i d’infermeria en funció de la malaltia a tractar i de la situació clínica. Tota la medicació i utillatge necessari serà facilitat per l’hospital (sèrums i bombes de perfusió, antibiòtics, oxigen...) i els professionals es desplaçaran al domicili del malalt per fer la valoració clínica, administrar la medicació, fer les cures necessàries així com informar i instruir al pacient i al cuidador. L’equip assistencial els facilitarà els números de telèfon per poder comunicar amb els professionals a qualsevol hora del dia.

Una vegada hagi millorat la causa que va provocar l’ingrés a domicili, l’equip d’Hospitalització Domiciliària els donarà l’alta i coordinarà el seguiment amb els professionals d’atenció primària o hospitalària. L’Hospitalització Domiciliària contribueix a una recuperació més ràpida, disminueix el risc d'infeccions hospitalàries, i en malalts d'edat avançada pot evitar situacions potencialment greus, com els períodes de desorientació i agitació, evita els desplaçaments als familiars, per fer l'acompanyament i rebre la informació mèdica i en definitiva aporta millor qualitat de vida durant el procés de la malaltia.

 

Participació