L'AECC destina una partida extraordinària de tres milions d'euros per a famílies vulnerables amb càncer

L'objectiu és garantir que les necessitats bàsiques estiguin cobertes i mitigar els efectes socials derivats del coronavirus

Les persones amb càncer, un col·lectiu vulnerable davant del coronavirus
Les persones amb càncer, un col·lectiu vulnerable davant del coronavirus | Martí Albesa
Sergi Baixas
11 d'abril del 2020
L'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) destina una partida extraordinària de tres milions d'euros per pal·liar les conseqüències socials del coronavirus en la població amb càncer. En un informe publicat el passat 4 de febrer, l'entitat calculava el cost de la malaltia a Espanya, estimant que el 45 % d'aquests costos -al voltant de 19.300 milions d'euros- els assumeix la família.

En el marc de la crisi sanitària que està generant ja conseqüències en l'àmbit laboral, econòmic i social, l'AECC ha aprovat una partida extraordinària de 3 milions d’euros perquè la població amb càncer pugui tenir les seves necessitats bàsiques cobertes i mitigar els efectes socials derivats de la Covid-19, entre els que pot haver-hi pacients que s’han vist afectats per processos d’EROS o ERTOS, o directament, acomiadaments.

Per la seva banda, el Ministeri de Sanitat ha implementat el servei d'allotjament gratuït per a pacients que necessiten traslladar-se a una altra localitat per rebre tractament. En aquest sentit, l’AECC proporcionarà allotjaments adaptats per evitar el contagi i, de no tenir-ho disponible, assumirà els costos d’un habitatge alternatiu.

Un col·lectiu vulnerable

La població amb càncer és extremadament vulnerable en l’àmbit sanitari, però també en el social, ja que el càncer provoca que cada any prop de 27.000 persones se situen en una situació de risc d’exclusió social, al que s’ha d’afegir els efectes causats per la pandèmia del coronavirus.

A Espanya cada any es diagnostiquen al voltant de 275.000 casos nous i hi ha 1,5 milions de persones afectades per la malaltia. A Catalunya es detecten cada any més de 43.000 nous casos de càncer.

L'AECC, una entitat de 67 anys de lluita

L’AECC és una associació que treballa per donar la cara contra el càncer, acompanyar i donar suport a qui ho pateix. També per estar al costat dels familiars durant tot el procés de la malaltia, educar en salut a la societat amb campanyes de prevenció i promoció d’hàbits saludables, i millorar el futur de tots nosaltres a través de la recerca oncològica de qualitat i propera al pacient. Gràcies a esdeveniments com aquest l’entitat pot seguir treballant per guanyar-li la batalla al càncer.