«El Viatge»: un director de teatre de Rubí es reinventa durant el confinament

Pere Pastor és el creador d'una websèrie que protagonitzen els actors de l'obra de teatre "El Dinar", de la qual els assajos es van veure aturats per l'estat d'alarma

Imatge del primer capítol de El Viatge
Imatge del primer capítol de El Viatge | Pere Pastor
12 d'abril del 2020

Pere J. Pastor, un mallorquí establert a Rubí des de fa dues dècades, és el promotor d'una web sèrie, que va arrencar la seva emissió fa dues setmanes, tot just començar el confinament, i que neix, precisament, arran de la situació de crisi que ha obligat al distanciament social i també a la suspensió de tota mena d'espectacles. 

Després d'anys dedicant-se al teatre amateur i a escriure obres de teatre, en Pere va trobar una companyia de Sant Cugat, Fila Zero, va acceptar representar El Dinar, que s'havia d'estrenar a finals d'any. Els assajos per aquesta obra ja havien començat quan es va decretar l'estat d'alarma, el 14 de març, i Pere J. Pastor va tenir una idea per tal que tots poguessin seguir fent allò que els agradava, és a dir, actuar.

Així, Pastor va enviar un vídeo a tots els integrants d'El Dinar perquè "es posessin en la pell del personatge que tenen a l'obra i intentessin, amb un vídeo-selfie, actuar segons la situació actual que estem vivint", explica. "La cosa els va agradar, fins a tal punt que em van demanar que pensés més coses per fer més vídeos", i així és com neix El Viatge, la web sèrie que es pot seguir a través del canal de Youtube de Pere J. Pastor i que aquest diumenge arriba al setè capítol. Un episodi que comptarà, a més, amb una col·laboració molt especial, la del mític locutor i comentarista de partits de bàsquet Jordi Robirosa.

El Viatge, una sèrie "amb els mitjans que tenim i sense cap més pretensió de passar-ho bé"

La idea de la sèrie era fer-la "amb els mitjans que tenim i sense cap més pretensió de passar-ho bé", tal com van dir els actors al creador, i així van començar a sorgir els capítols. La idea és acabar al vuitè capítol, probablement coincidint amb l'aixecament de l'estat d'alarma.

La sèrie explica la història d'un grup de persones que ha coincidit en un viatge: quatre parelles i dues germanes, que expliquen, cadascú des del llit de la seva habitació, les situacions que han esdevingut durant el dia, la correlació que hi ha entre ells... "En un primer moment pot xocar que una parella comparteixi habitació i el capçal del llit no sigui el mateix, ni els voltants, però el muntatge està prou ben trobat perquè l'espectador, tirant d'imaginació, sigui capaç de veure que els dos personatges que mantenen la conversa són al mateix lloc", explica Pastor.

L'estrena del setè capítol de la sèrie serà aquest diumenge, a les set de la tarda.