Ana Maria Martínez exigeix una actuació «contundent» a les residències de gent gran de Rubí

L'alcaldessa, en una carta adreçada a la consellera de Salut, Alba Vergés: "Estan deixant morir els nostres avis i àvies"

L'exèrcit va desinfectar les residències de Rubí
L'exèrcit va desinfectar les residències de Rubí | Marta Casas
Redacció
13 d'abril del 2020
Actualitzat a les 14:17h
L'alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, ha exigit aquest dilluns a la consellera de Salut, Alba Vergés, una actuació "contundent" a les residències de gent gran davant el que descriu com una situació "insostenible. "Senyora consellera, estan deixant morir els nostres avis i àvies", assegura Martínez a través d'una carta. L'Ajuntament no ha fet pública cap dada de positius o defuncions "per respecte", com va declarar als mitjans locals el dia que l'UME desinfectava les residències de Rubí.

Ana Maria Martínez demana que el Govern valori traslladar als hospitals aquelles persones que ho necessitin i que tinguin possibilitats de recuperació, malgrat no tenir la competència de la gestió de la crisi sanitària; i que si aquesta opció no fos viable, es "medicalitzin les residències que ho requereixin". "La progressió del contagi avança amb molta velocitat i requereix actuacions urgents", afirma Martínez.

La màxima representant de la ciutat també lamenta que la Generalitat no hagi accedit a què el cos de Bombers faci tasques de desinfecció a les residències d'avis de la ciutat, tal com havia demanat en una carta el passat 3 d'abril, i assegura que ha estat l'Ajuntament qui ha proporcionat el material de seguretat a les residències, ha realitzat les desinfeccions a aquests centres, ja sigui amb recursos propis de l'Ajuntament o mitjançant el suport de la Unitat Militar d'Emergències (UME).

L'Ajuntament ha actuat "amb responsabilitat", i esperava una actuació "més contundent" per part de la Generalitat

Ana Maria Martínez considera que l'Ajuntament, tot i que no té competències en la gestió de la crisi sanitària pel que fa a les residències, ha actuat "amb responsabilitat", i també esperava una actuació "més contundent" per part de la Generalitat; una actuació que lamenta que "encara no s'hagi produït" davant la situació "insostenible" en què es troben les residències de la ciutat. A més, manifesta el seu desacord pel tracte que assegura que s'està donant a les direccions dels centres per part del Departament de Salut.

En aquest sentit, l'alcaldessa explica que el dia 30 de març es va demanar a CatSalut poder fer proves als residents per tal de poder traslladar a un altre espai les persones no contagiades, però que la resposta va ser que "no contemplaven" fer aquest trasllat, i que des dels CAP es tenia la situació "controlada". 

"Avui dia no podem dir que la situació hagi estat controlada tal com demostren les dades del nostre municipi", apunta l'alcaldessa.