ERC, sobre la carta de l'alcaldessa a Salut: «No és moment de fer campanya política»

Els republicans diuen que els "estranya i preocupa" que aquesta carta s'enviï el mateix dia que el govern de PSOE i Podemos aixequen el confinament total

Redacció
14 d'abril del 2020
Actualitzat a les 9:43h
L'exèrcit desinfecta la residència El Cel de Rubí
L'exèrcit desinfecta la residència El Cel de Rubí | Cedida
Esquerra Republicana de Rubí ha emès un comunicat per mostrar la seva "preocupació" per les declaracions de l'alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, acusant el Departament de Salut de "deixar morir els avis", en referència a la carta enviada ahir a la consellera, on feia servir aquesta expressió. 

En la línia de l'article publicat pel portaveu de la formació, Xavier Corbera, la setmana passada, ERC considera que "ara no és moment de demagògia, ni d'utilitzar la situació per fer campanya política", ja que la situació és "molt delicada i molt greu". Així mateix, reclama que els dirigents "es responsabilitzin, siguin coherents i tinguin la capacitat de sumar sinergies i gestionar la col·laboració entre administracions".

A ERC li "estranya i preocupa", que aquestes declaracions es produeixen just el dia que "el PSOE i Podemos envia centenars de milers de treballadors a la feina, posant en perill la salut de tots", ja que ho veuen com una manera de "defugir les pròpies responsabilitats".

Els republicans atribueixen aquestes acusacions "al nerviosisme del govern municipal", de qui "ens preocupa que no tinguin la capacitat de gestionar la situació de crisi en què es troba Rubí, com sí que han fet altres municipis", diuen, i també asseguren que "en aquests moments ens calen dirigents que no defugin responsabilitats". Amb tot, Esquerra reitera el seu compromís "per assolir l'objectiu comú".