Junts per Rubí presenta una bateria de propostes per fer front a la crisi del coronavirus

La formació planteja fer una reestructuració del Pressupost per ampliar els ajuts al lloguer o a l'IBI, ampliar el fons de contingència o crear microcrèdits per a autònoms i empreses

L'illa de vianants de Rubí, buida
L'illa de vianants de Rubí, buida | Marta Casas
Redacció
14 d'abril del 2020
Actualitzat a les 11:59h
Junts per Rubí va enviar la setmana passada una bateria de propostes per fer front a la crisi sanitària del coronavirus i "facilitar la recuperació econòmica i social". "Conscients que cal prioritzar la vida, el benestar de les persones i assenyalar tots els instruments que pot tenir l'Ajuntament al seu abast", la formació, ara sense representació al consistori, demana que s'activin "tots els mecanismes" municipals per a aquest objectiu.

Així, Junts per Rubí reclama mobilitzar tots els recursos possibles, utilitzant superàvits i romanents de tresoreria d'exercicis anteriors, i l'elaboració d'un nou pressupost municipal que s'adeqüi a les noves circumstàncies; unes propostes que serviran per complementar les del mateix Ajuntament de Rubí i les d'altres grups polítics.

Entre les propostes de la formació hi ha la creació d'una nova línia d'ajuts pel pagament del lloguer, agilitzar els terminis de pagament a proveïdors per donar liquiditat a les empreses i que així puguin mantenir els llocs de treball o augmentar la partida dedicada als ajuts del pagament de l'IBI, tant a comerços com a particulars, que es vegin afectats per la crisi de la Covid-19. També reclama que es dobli la partida pressupostària del fons de contingència, que de moment ha passat dels 150.000 als 250.000€, i que les assignacions als Grups Municipals es destinin a la lluita contra la Covid-19.

Respecte al comerç local, Junts per Rubí demana l'exempció de la taxa d'escombraries al comerç i l'hostaleria afectada durant els pròxims sis mesos, la creació de campanyes de suport al comerç local i de proximitat i que l'Ajuntament doni suport i difusió a la campanya #autònomsdeRubífempinya, a més de la creació de microcrèdits adreçats a autònoms i emprenedors que mantinguin els llocs de treball amb un tipus d'interès del 0%. 

En altres àmbits, es proposa que es doni suport institucional al voluntariat de Rubí, cooperant amb les accions proposades per l'ASAV, el CRAC i l'Eixam, per exemple; distribuir mascaretes als domicilis i dotar de material d'alta protecció els professionals més exposats; garantir l'accés a internet i equipaments tecnològics a tots els infants de Rubí per tal que puguin seguir la tasca escolar online, amb targetes de dades mòbils que creïn xarxa WiFi o bé fent una crida al bon veïnatge perquè alliberin la xarxa domèstica unes hores al dia si hi ha persones que no disposen de connexió a Internet.

Finalment, Junts per Rubí demana que es comenci a treballar per la reprogramació del calendari d'activitats culturals i esportives afectades per la crisi.