La Cecot alerta que l'ajornament d'impostos de pimes i autònoms és «insuficient»

La patronal catalana considera que no resoldrà els problemes de liquiditat

El president de Cecot, Antoni Abad.
El president de Cecot, Antoni Abad. | Albert Hernández
NacióDigital
14 d'abril del 2020
El mateix dia que el govern de Pedro Sánchez ha aprovat l'ajornament del pagament d'impostos de pimes i autònoms al 20 de maig, la patronal Cecot insisteix que és "insuficient" i que no ajudarà al resoldre els problemes de liquiditat. El govern espanyol limita aquesta moratòria a les empreses de menys de 600.000 euros de facturació, és a dir, microempreses i autònoms, una limitació que segons la Cecot "ens porta a deduir que l'executiu està més preocupat a facilitar la tramitació física de les declaracions que en la problemàtica de liquiditat de les empreses". 

Segons la patronal catalana, les empreses continuaran tenint el problema de la tensió de tresoreria per a poder pagar a proveïdors si la situació continua prorrogant-se en el temps. La Cecot va proposar a l'executiu ajornar les declaracions a la fi d'any, però finalment s'ha acordat un ajornament tributari de 30.000 euros i que les empreses es dirigeixin a les entitats financeres per a obtenir liquiditat.

"Per a nosaltres aquesta no és una solució factible que ajudi a la progressiva reactivació de les empreses", afirma el president de la patronal catalana, Antoni Abad. "Reiterem que és imprescindible injectar tresoreria a les empreses perquè puguin subsistir" i proposen que es puguin sol·licitar fins a un límit de 200.000 euros o sense un límit establert, incloent-hi a les empreses que facturin fins a 30 milions d'euros. Abad ha insistit que "cap empresa vol deixar de pagar impostos, però tampoc pot deixar de pagar salaris i proveïdors".