Els autònoms cobraran la devolució de la quota de març la segona quinzena de maig

La decisió de la Tresoreria General de la Seguretat Social ja ha desfermat les crítiques del sector

Oficina de l'Institut Nacional de Seguretat Social a Vic
Oficina de l'Institut Nacional de Seguretat Social a Vic | Adrià Costa
NacióDigital
18 d'abril del 2020
La quota cobrada el març als autònoms serà retornada en la segona quinzena de maig, segons ha informat la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS). La quota cobrada el març als autònoms serà retornada en la segona quinzena de maig, segons ha informat la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS). La TGSS ha explicat que actuarà d'ofici en la devolució d'aquestes quotes quan se superposin amb la prestació extraordinària per cessament d'activitat sense que aquests treballadors ho hagin de sol·licitar. 

La decisió de la TGSS ja ha despertat les primeres crítiques del sector. El president de la Federació Nacional d'Associacions  Lorenzo Amor, ha indicat que "és per coses com aquestes per les quals el mes de març vam demanar la suspensió de la quota", ja que "els autònoms no estem per fer un préstec a l'Estat i que es retorni dos mesos més tard". Ha demanat al govern que aprengui dels seus errors i que a l'abril suspenguin el pagament i que cobrin al juny als qui correspongui pagar.  

Fins al 15 d'abril, un total d' 1.016.670 treballadors per compte propi ha sol·licitat la prestació extraordinària de cessament d'activitat a les mútues col·laboradores de la Seguretat Social. Segons el ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, s'ha aprovat el 97,3% de les peticions tramitades.