habitatge

El Sindicat del Lloguer de Rubí, nou membre de la Mesa pel Dret a l'Habitatge

El dijous van assistir a la primera reunió d'aquest ens que reuneix partits polítics i entitats

per RubiTV.cat , 11 de febrer de 2019 a les 13:05 |
Reunió de la Mesa pel Dret a l'Habitatge | Lali Puig (Ajuntament de Rubí)
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Mesa pel Dret a l'Habitatge compta, des del passat dijous, amb un nou actor: el Sindicat del Lloguer de Rubí. Així, s'amplien els participants de l'espai en què participen partits polítics i entitats que treballen en l'àmbit de l'Habitatge, com ara la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca.

Per a la regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, "és important sumar veus en una qüestió tan vital com l'habitatge. És necessari comptar amb tothom per poder fer front a les noves necessitats i situacions que ens anem trobant. Tots sabem com ha canviat el mercat immobiliari a la nostra ciutat i cal tenir eines per donar respostes a la ciutadania”.La trobada de dijous passat va servir per formalitzar la revisió de les bases del Programa de captació d'habitatges privats buits al municipi per ser destinats al lloguer social, que a partir d'ara no fixarà cap termini perquè els propietaris puguin presentar les seves sol·licituds, sinó que la convocatòria estarà oberta permanentment.

També es va decidir l'increment del preu de renda que PROURSA pagarà als propietaris de pisos buits cedits, passant dels 7,5€/m2 als 8,89€/m2; i desapareix el topall actual de 600€ mensuals. Finalment, s'augmentarà l'aportació de PROURSA per a possibles reformes, dels 12.000€ als 18.000.


En la trobada s'han exposat els projectes d'adaptació d'uns locals del carrer Belchite com a espais d'emergència temporal i la promoció d'habitatges de protecció oficial per a joves al carrer Maria Aurèlia Capmany, anunciats pel govern municipal a finals del mes de gener.

 

Participació