L'Ajuntament de Rubí obre un servei d'atenció i assessorament per a problemes d'habitatge

El Servei d'Habitatge es posa a disposició de llogaters, propietaris i ciutadans en risc de pèrdua d'habitatge per a trobar solucions

El servei està pensat per donar resposta a diferents casuístiques relacionades amb la Covid-19
El servei està pensat per donar resposta a diferents casuístiques relacionades amb la Covid-19 | Ajuntament de Rubí
Redacció
21 d'abril del 2020
Actualitzat a les 19:02h
L'Ajuntament de Rubí estrena un servei d'atenció i assessorament per a problemes d'habitatge derivats del coronavirus. Així doncs, el Servei d'Habitatge es posa a disposició de llogaters, propietaris i ciutadans en risc de pèrdua d'habitatge per a trobar solucions.

El consistori, juntament amb la societat municipal Proursa, ha habilitat un nou servei d'informació, assessorament i intermediació per donar resposta a la inquietud de ciutadans que es troben en situació de vulnerabilitat arran de la pandèmia. Per altra banda, també s'ha habilitat un nou apartat al web municipal on es recull tota la informació relacionada amb l'impacte del coronavirus.

La regidora d'Habitatge, Ànnia Garcia Moreno, ha manifestat que "la responsabilitat de l'Ajuntament és treballar per evitar impagaments relacionats amb l'habitatge". La regidora explica que des de l'equip de govern s'han d'"assegurar" que els ciutadans coneixen els seus drets i facilitar-los l'accés als ajuts.

Atesa la situació de confinament general, el servei es presta únicament a través de via telefònica (93 588 66 93, de 9 a 14 h, de dilluns a divendres) o per correu electrònic (proursa@ajrubi.cat).

Moratòria per als lloguers de Proursa

El passat mes de març, Proursa ja va oferir una moratòria de dos mesos per fer front als pagaments del lloguer de tots els habitatges gestionats per la societat municipal, així com de les places d'aparcament i de determinats locals comercials de la seva propietat.

Una pròrroga voluntària i que pretén "ajudar aquelles persones que, amb motiu de l'emergència sanitària derivada del coronavirus, hagin vist disminuïts els seus ingressos o incrementades les seves despeses".