ERC proposa una elaboració conjunta dels pressupostos de 2021 i un «pacte de ciutat»

Els republicans creuen que és el moment de fer esforços col·lectius per sortir "enfortits" d'aquesta crisi

Xavier Corbera en una conferència per explicar el model de ciutat d'ERC el mes de novembre
Xavier Corbera en una conferència per explicar el model de ciutat d'ERC el mes de novembre | ERC Rubí
Redacció
22 d'abril del 2020
Actualitzat a les 15:01h
Esquerra Republicana de Rubí demana a l'equip de govern que l'elaboració del pressupost de l'any 2021 es faci "de manera consensuada i amb totes les forces polítiques de l'oposició", a més de la signatura d'un "pacte de ciutat" que permeti traçar una "línia estratègica" per encarar la pròxima dècada. 

Els republicans han explicat en una roda de premsa virtual que aquests moments d'excepcionalitat necessiten "consens, treball conjunt i la unió de tota la ciutadania per intentar sortir-ne més enfortits", i per això és voluntat de la formació "fer d'aquests pressupostos una eina essencial per afrontar les necessitats que esdevindran pel 2021, i com hem fet sempre, oferim novament la nostra mà estesa", ha dit el portaveu, Xavier Corbera, reclamant alhora que es faci amb un procés "transparent i obert".

La prioritat per ERC ha de ser l'ajuda a les persones més vulnerables, a les famílies que han perdut els seus ingressos, els autònoms i petites i mitjanes empreses, persones que han patit un ERTO o es troben en situació d'atur... 

Respecte al pressupost de 2020, ERC considera que és el govern qui ha de fer les modificacions, ja que és necessari que siguin "immediates", i donen un cert "marge de confiança" perquè entenen que la participació dels grups en com s'ha de fer podria "alentir" els processos.

Montse Soler, per la seva banda, ha explicat que la seva formació vol que el govern espanyol que permeti trencar el sostre de la despesa i utilitzar el romanent d'altres anys per fer front a les mesures post-crisi, ja que el de Rubí és un Ajuntament sanejat.

Un "pacte de ciutat" que defineixi l'estratègia de Rubí dels pròxims deu anys

A banda de l'elaboració conjunta del pressupost del 2021, Esquerra proposa un "pacte de ciutat", que defineixen com la "línia estratègica per encarar la pròxima dècada", i que s'hauria de construir mitjançant un espai de diàleg i planificació que permeti sortir "més forts" de la crisi del coronavirus, "amb un horitzó esperançador i prometedor". 

La formació, però, adverteix que aquest pacte "no serà un xec en blanc al govern de la ciutat, del qual no en formem part perquè defensem la necessitat d'un canvi que doni força al futur". Aquest pacte, diuen, "és una gran oportunitat per a Rubí", i requerirà un "gran esforç col·lectiu per cuidar la ciutat i ajudar i facilitar les coses a qui més problemes pugui tenir".

Respecte a aquest pacte de ciutat, ERC recorda que el mes de novembre ja va fer una conferència per explicar quines serien les seves propostes estratègiques.

En aquest sentit, també, la formació republicana presentarà aquesta setmana a l'equip de govern tot un seguit de mesures socioeconòmiques per mitigar les conseqüències de la crisi sanitària. "Des del primer moment hem optat per la responsabilitat, ens hem mantingut informat a través de les Juntes de Portaveus, hem preguntat sobre aquelles situacions que ens generaven dubtes o suggerint solucions i propostes", explica Xavier Corbera, que defensa que "el que interessa ara no és fer molt soroll sinó molta feina", i en tot cas quan sortim de la crisi "serà el moment de fer valoracions de tot el que s'ha anat fent", però sobretot per "aprendre dels possibles errors que s'hagin pogut cometre", assegura. 

Xavier Corbera: "No tinc temps de dedicar-me a desmentir tots els rumors"

En les darreres setmanes han circulat diversos rumors sobre la possibilitat que el portaveu d'ERC a Rubí hagués anat a passar el confinament a la seva segona residència. Preguntat pels periodistes locals, Xavier Corbera ha assegurat que "no és la primera vegada que corren rumors sobre la meva vida privada", i que "no pot dedicar el seu temps a desmentir-los, perquè no acabaria mai". Corbera assegura que es troba a Rubí, fent telebrreball, i "seguint totes les recomanacions sanitàries".