memòria històrica

La Taula local de la memòria històrica es constituirà el 22 de febrer

Dona compliment a una moció d'ICV del febrer de 2017

per RubiTV.cat, 11 de febrer de 2019 a les 19:31 |
La reunió de la Taula tindrà lloc al Castell | Ajuntament de Rubí
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El proper 22 de febrer es constituirà la Taula local de la memòria històrica, que tindrà com a objectiu la dignificació de les víctimes i persones represaliades de la dictadura franquista.

La Taula estarà presidida per l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i formaran part d'ella representants dels grups municipals, entitats relacionades amb la temàtica, historiadors locals especialitzats en història contemporània, un tècnic de l'Arxiu Municipal i un altre del Museu Municipal.La primera trobada de la Taula, a banda de la seva constitució formal, servirà per posar en comú les accions que s'han dut a terme en el darrer any en relació amb la memòria històrica a la ciutat.

La constitució d'aquest òrgan dona compliment a una moció presentada pel grup municipal d'ICV el febrer de l'any 2017, que també demanava el reconeixement públic als 11 rubinencs deportats a camps de concentració nazis a través de la iniciativa Stolpersteine.


L'Ajuntament de Rubí va rebre, fa tot just uns dies, una carta en què se li reclamava, com a altres cinc municipis catalans, l'eliminació dels vestigis franquistes de la ciutat.

La reunió de la Taula tindrà lloc al Museu Municipal Castell, a les 18h.

 

Arxivat a:
Societat
Participació