Policia Local i Protecció Civil de Castellbisbal visiten 115 persones grans que viuen soles

Les persones que han rebut aquestes visites no s'havien pogut localitzar telefònicament

Redacció
24 d'abril del 2020
Seu de la policia local de Castellbisbal
Seu de la policia local de Castellbisbal | Ajuntament de Castellbisbal
Agents de la Policia Local i voluntaris de Protecció Civil de Castellbisbal han visitat 115 persones més grans de 65 anys que viuen soles i amb les quals no s'havia pogut contactar per via telefònica, amb l'objectiu de comprovar que es troben bé i que tenen algun tipus de xarxa de suport per ajudar-les.

L'acció s'ha coordinat amb els Serveis Socials del municipi, i es va dur a terme entre el 15 i el 18 d'abril, seguint tots els protocols preventius per evitar contagis. Els agents de policia i els voluntaris de Protecció Civil van dedicar una estona a parlar amb cada persona per tal de detectar les seves necessitats i els van informar de tots els serveis de què disposen perquè puguin utilitzar-los si els necessiten.

Les persones que han rebut la visita d'aquests dos cossos d'emergències no s'havien pogut localitzar perquè havien canviat de número de telèfon o bé no havien actualitzat les dades al padró municipal, i algunes d'elles no es trobaven al seu domicili habitual perquè van anar a viure amb els seus familiars a l'inici del confinament per no estar soles.

Dels que continuen vivint al seu domicili, pràcticament tots asseguren comptar amb una xarxa de familiars, amics o veïns que els ajuden, i només dues persones han requerit una atenció addicional, que s'ha activat amb el servei de teleassistència, en un cas, i d'àpats a domicili, en un altre.

Aquesta setmana s'ha iniciat una segona ronda de trucades a les persones grans que viuen soles, que ja va contactar amb 300 veïns del municipi per assegurar-se que es troben bé i que tenen una xarxa de suport.